Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop:Hitteprobleem

None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb mijn acer aspire 5672WLMi laptop nu 2,5 jaar. Op zich werkt hij nog altijd behoorlijk, maar de laatste tijd valt mij op dat hij op idle rap 80° heeft. Indien ik hem gebruik voor een zwaardere toepassing (die ik vroeger zonder problemen draaide) durft hij zelfs uit te vallen. Heb hier en daar al wat rondgekeken en blijkbaar zou dit zijn door stof.

  Heb dus een spuitbus gekocht om het stof eruit te blazen. Vroeg mij nu ook af of het verstandig is om de koelpasta op bepaalde onderdelen te vernieuwen. Is dit verstandig?
  Hebben jullie nog tips om hitteproblemen op te lossen? (liefst zo goedkoop mogelijk)

  Dank bij voorbaat

  PS. Heb ondertussen ook geleerd dat laptop brol is qua koeling :?
 • Stofvrij maken zal het meeste effect hebben. Koelpasta is ook te vervangen, maar het verwijderen van de koeler kan wel eens een flinke operatie worden.
 • Hey, ben nu net bezig met dat hitteprobleem.
  Wat mij nu opvalt is dat er op het koelblok zo'n wit kussentje zit. MAg dit verwijderd worden? Is dit zo'n thermal pad? (ik veronderstel van wel).
  Ik vraag dit omdat ik mij hiervoor baseer op twee guides.
  In de ene guide lijkt het mij dat ze dit kussentje laten zitten.
  In de andere lijkt het mij dat ze dit verwijderd hebben (niet zo duidelijk=> er is daar sprake van een verwijdering van de termal pads).

  Ik heb dit nu verwijderd :? maar begin ineens te twijfelen of dit wel zo verstandig was aangezien dit in die andere guide gelijk niet gebeurd.
  Mocht dit?

  Guide 1: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=74516
  (volgens mij hier verwijdering van dit witte kussentje)

  Guide 2: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=77860
  (afgeleid uit de foto's is dit hier niet verwijderd)

  Dank bij voorbaat.
 • Heb dan nog een bijkomende vraag. Heb al gelezen dat het hitteprobleem ook kan voorkomen wanneer uw fan niet meer werkt.
  Is er een manier om te testen of dit nog werkt? (aangezien het wss niet verstandig is uw computer op te starten, wanneer da dekseltje vanonder nog open staat…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.