Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

s-ata hdd & dvd recorder

Anoniem
PeaceFrog
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb recent een sata hdd en dvd aangeschaft, het installeren wil alleen niet zo lukken?

  Ik heb een asus p4p800-x moederbord, dat dacht ik s-ata ondersteund, maar om de eoa reden wil het niet lukken. Willekeur van de machine lijkt de overhand te hebben.

  De DVD geeft geen enkel probleem, werkt prima!

  De HDD (een WD raptor, 74gb) wordt de ene keer wel, de andere keer niet, of niet goed, herkent. De bios geeft de ene keer de correcte gegevens (vendor, grootte etc) aan, de andere keer of alles incorrect (vendor: bxbxbx oid, grootte 591 gb) de andere keer wel de juiste vendor, maar weer een foutieve grootte.

  Met een xp cd booten werkt, laden van de verschillende stuurprogramma's werkt, hetzij traag. Dan komt er weer een willekeur in het installatieproces, de volgende twee scenarios heb ik al mee mogen maken:

  - bij het partitioneren: geeft windows de juiste grootte aan, maar de hdd heeft id 0, op bus 0. Het partitioneren werkt ook niet, de schijf blijft één ongepartitioneerde schijf.

  - tot op heden is het partitioneren één keer gelukt, waarna het bij het formatteren fout ging. Het systeem gaf aan dat de hdd mogelijk beschadigd is. Ik meen dat hij bij 20% bleef hangen, tot (na een tijdje) die melding kwam.

  Nou wil ik zeker niet uitsluiten dat die schijf, al is die nieuw, beschadigd is, maar door al die andere problemen, denk ik eerder dat er "iets" niet goed zit.

  Ik heb de bios geflasht met de meest recent asus versie, met melding dat dat gelukt was. M'n oude harde schijf (IDE) is nog niet geformatteerd en na het updaten van de bios werkte windows etc (vanaf die oude hdd) prima.

  Bij het proberen te installeren van windows op de nieuwe schijf heb ik de stroom- en idekabel uit de oude hdd gehaald, die zal dus niet storen.

  De pc ziet de hdd en dvd als 3rd en 4th primary.

  Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen dit aan de praat te krijgen en dat ik voldoende informatie heb gegeven om een inzicht te geven in de omgeving en problematiek.

  Alle hulp wordt zeer gewaardeerd.

  peace
 • Indien er op de SATA schijf een mogelijkheid zit om die op 150MB/s te jumperen, dat eens doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord