Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

BIOS leest harde schijf niet meer!! (HEEL VREEMD)

tomvdlee
4 antwoorden
  • Hallo,
    Ik ben nieuw hier op dit forum en weet niet precies hoe het allemaal werkt, maar ik zit met een probleem:

    Ik heb een extra harde schijf gekocht, met zo'n IDE kabel, 320Gb. Na het inpluggen wilde mn PC niet meer booten. Hij gaf aan dat ie met floppy disk wilde opstarten.
    Ik ben toen in de BIOS gaan kijken, om te zien of hij de harde schijf wel herkend; Dit was het geval. Dus ik instellen dat ie moet booten vanaf mn oude harde schijf (Maxtor 80Gb.).
    Bij de reboot kreeg ik een ander scherm. En bleek dat hij nu wilde booten met de Gigabit Ethernet Controller. Heel apart! Ik nog een keer instellingen in BIOS checken, maar alles leek goed..
    Bij dat ethernet opstartscherm kon ik met shift + f10 naar een menu gaan. Daar stond dat ie ingesteld op altijd booten met ethernet bla bla. Omgezet naar: booten volgens de volgorde van de BIOS.
    Ook dit verhielp het probleem niet. Dus ik denk ik unplug de extra harde schijf. Ik weer naar de BIOS en wat blijkt: Hij kan de Maxtor (oude) harde schijf niet meer vinden!!! Wat inhoudt dat ik dus niet meer kan booten.
    Ik die Maxtor unplugged en weer opnieuw erin gedaan. Weer geprobeerd te booten, maar nu blijft ie al hangen voordat ik de BIOS in kan gaan!!!!!
    Ik kan nu alleen nog maar in de BIOS komen als beide harde schijven NIET zijn aangesloten!!!!!

    Hoe kan ik dit in godsnaam verhelpen??? Is het een bios instelling die fout is??

    Bij voorbaat dank!!!

    Met vriendelijke groet,
    Erwin
  • Reset je bios eens (clear cmos), daarna nog eens met alleen de oude schijf booten.
  • Heb je de jumpers van de harde schijf wel goed staan? Master, Slave of Cableselect.
  • [quote:e9879746aa="gerben"]Reset je bios eens (clear cmos), daarna nog eens met alleen de oude schijf booten.[/quote:e9879746aa]

    Hmm dat werkte niet helemaal. Maar heb in mijn bios met de SATA en PATA instellingen geklooid (heb er overigens erg weinig verstand van, maar klooien aan die opties leek me wel logisch…).
    Daarna las hij mijn Maxtor weer. En kan ik dus weer booten. Maar als ik nu die nieuwe schijf erbij doe dan gaat het helemaal mis. Dan kan ik niet meer booten en niet meer in de bios komen.
    De bios instellingen zijn dus verbeterd, maar nog niet helemaal goed!

    [quote:e9879746aa="tomvdlee"]Heb je de jumpers van de harde schijf wel goed staan? Master, Slave of Cableselect.[/quote:e9879746aa]

    Ik heb die termen wel gezien op de bios, maar wat ze precies inhouden: geen idee! Kleine uitleg zou wonderen doen! :wink: :oops:

    Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.