Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC start pas de 2e keer op

7 antwoorden
  • Mijn PC start sinds een tijd vaak de 1e keer niet op. De ventilatoren en schijven gaan gaan, maar geen enkel lampje gaat branden en 't moederbord geeft geen piepjes zoals hij normaal doet met opstarten. Er is ook geen beeld. Als ik dan op reset druk herstart hij wel goed. Als mijn pc vervolgens een tijd uitstaat krijg ik bovenstaande weer. Als hij niet lang uitstaat heb ik 't probleem nooit. 't Lijkt wel alsof er iets op spanning moet komen, ofzo... [b:fb3985c7ba]SPECS[/b:fb3985c7ba] -Moederbord: MSI K9N NEO-F V2 -Processor: AMD athlon 64 X2 5200+ @2970MHz -RAM: Kingston 2x1GB -MSI RX2400PRO 256MB -HDD: Western Digital SE 500GB -HDD: Seagate Barracuda 500GB -HDD: Hitachi 1TB -Voeding: FSP 400W Iemand bekend met dit probleem en met een oplossing?
  • Probeer eens met 1 schijf op te starten,het lijkt erop dat uw voeding te licht is.
  • Hmmm. Als ik uitreken wat voor voeding ik moet hebben, kom ik op 213watt. Daar zit ik met mijn 400W erg ruim boven. Lijkt 't dan nog reëel?
  • is dit sinds kort? Ging het eerder wel goed?
  • mja, 't is al een tijdje, maar ik weet niet hoelang al. Misschien idd wel sinds ik de 3e schijf erbij heb gezet. Maar 't zal ook van daarvoor kunnen zijn. Verder heb ik tijdens gebruik totaal geen problemen. Dus 't gaat echt om 't net opstarten. Maar mijn voeding blijft toch ruim voldoende.
  • Test het met een andere voeding, dan weet je het zeker, de huidige kan ook wat aan mankeren ondanks dat het wattage voldoende zou moeten zijn.
  • [quote:c806f5a5de="Lange Pier"]Test het met een andere voeding, dan weet je het zeker, de huidige kan ook wat aan mankeren ondanks dat het wattage voldoende zou moeten zijn.[/quote:c806f5a5de] Oftewel, trek de 3e schijf even los... :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.