Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

snelheidwinst van Q9550 tov P4 nihil

Lange Pier
10 antwoorden
 • Ik heb recent een nieuwe pc gekocht tw:
  MB Asus P5Q, Q9550, 4Gb 800 Mhz intern, video asus eah4350.
  Mijn oude pc bestaat uit:
  MB MSI745, P4-3Ghz, 2Gb DDR intern, video ATI Radeon HD 3450
  Beide draaien op Windows XP pro sp2 of hoger.
  Op de oude pc kan ik meerder handelingen gelijktijdig uitvoeren. Daar stond de pc te downloaden te parren , rarren e.d uiteindelijk werd het wel trager als ik veel bestanden aan het parren en rarren was. maar er zat beweging in. Bij de nieuwe pc heb ik het idee als ik een handeling doe gaat het snel maar als ik van het zelfde nog een handeling doe gaat dat tergend traag. Als voorbeeld: als ik twee gedownloade films met quickpar wil controleren gaat de eerst goed maar ook niet veel sneller dan op de oude pc en als ik de 2e ook ga parren is die 2e niet voorruit te branden. Als ik daarnaast internet op wil duurt dat een behoorlijke tijd voordat IE opstart. Dit Lijkt mij niet geheel juist. Ik heb bijna 800 euro uitgegeven en ben er nou niet op vooruit gegaan. Is of zijn er misschien nog handelingen die ik vergeet in te stellen waardoor de performance omhoog gaat. Ik heb ook een test uitgevoerd met Performance test 7.0. Deze kwam maar op nog geen 1200. Wat eigenlijk veroorzaakt wordt door de matige video kaart (3D) en wat mindere waarde bij de dvd speler. De cpu waarden kwamen ongeveer gelijk aan de overige vergelijkbare pc's.
  Wie kan mij hints tips en suggesties doen ik wordt er nl gek van

  Groet Hotpop :oops: :( :cry:
 • Dat je een nieuwe pc aanschaft, betekent niet automatisch dat je software ook efficiënt gebruik maakt van de meerdere cores. Heb je de belasting per core al eens bekeken, bij meerdere taken tegelijkertijd? Verder veroorzaakt rarren en parren ook veel harddisk-activiteit. Doe je dat twee of meer keren tegelijk, dan zal je harddisk als een gek gaan ratelen, en is dat je bottleneck.
 • http://www.microsoft.com/netherlands/artikelen/Techniek/dualcore.aspx

  Probeer eens iets met "dual-core-optimizer van Task Assignment Manager".
 • Controleer eens of je schijfstations wel in DMA modus werken, en niet in PIO.
 • Het gebruik van de CPU(s) is in taakbeheer te ontdekken, zo ook of de schijfcache is ingeschakeld in apparaatbeheer.

  AHCI mode in de bios op enabled zetten en de driver ervoor laden, zullen wel SATA schijven zijn gebruikt.

  DMA modus is niet te zien in apparaatbeheer bij SATA schijven, hiermee wel.
  http://www.hdtune.com/
 • Allen alvast bedankt voor de snelle reacties.
  Het zijn inderdaad allemaal (3 sts) sata schijven
  2 stuks van ca 320 Gb die heb ik uit mijn oude overgezet daar had ik er 3 inzitten en 1 hele nieuwe van 1 Tb. Bij alle schijven is de schijfcache ingeschakeld.
  Wat is het doel en/of nut om de AHCI in het bios op enabled te zetten? En ik neem aan dat de drivers hiervoor op de cd van het MB staan.
  Verder heb ik HDTune geinstalleerd maar kan nergens vinden dat ze al dan niet in de DMA modus staan.
  Dat van Microsoft ga ik een rustig aan proberen en instellen. verder ga ik vooraf en na het wijzigen de cpu's eens volgen in taakbeheer.
  Het klopt inderdaad dat bij meerdere sesies parren en rarren de schijf aardig moet zweten maar het is de zelfde schijf als bij de oude pc die hiervoor gebruikt wordt en die ging daar soepeler. Schiet me nu wel te binnen dat alle usenet bestanden op de zelfde fysieke schijf opgeslagen worden als waar de C schijf opstaat. In de oude situatie waren dit 2 verschillende fysieke schijfen. wellicht dat dat nog iets uitmaakt.
  Verder valt mij op dat ik zo'n 850MB aan interngeheugen gebruik ( o.a. 4x iexplorer en 6x svchost, daarbij heb ik IE maar 1x open staan met 3 tabbladen). Wellicht is hier ook nog winst te halen maar ik weet niet precies hoe. Is het niet zo dat de afgesloten programma's gewoon in taak beheer blijven staan tot de pc gereset wordt. Nu heb ik ergens gelexen dat je met een kleine wijziging dit aan kan passen dat ook de drivers of dll direct sluiten als je het programma sluit. Maar ja, die klok en die klepel

  :( Hotpop :(
 • MAakt natuurlijk wel degelijk uit dat als je dezelfde bewerkingen uitvoert op 1 schijf als rarren en parren tegelijk dat de snelheid van je schijf de beperkende factor is.
 • De processor is niet de enige die de snelheid van een computer bepaald. De overige componenten zijn: snelheid geheugen in nauwe samenwerking van de frequentie van je FSB op moederbord en harde schijf. En het is inderdaad zo dat een quad core niet altijd sneller is met oudere software die geen gebruik maakt van de meerdere cores.
  Er komt wel steeds meer software die wel de meerdere cores kan aanspreken.
 • Maar dan zou een quadcore ook al maak je geen gebruik van de 4 kernen toch sneller moeten zijn dan eem P4 3G
 • Nee hoor, het hangt van de software af of deze aanspraak doet op 1 of meerdere cores. Sterker nog, de q9550 is 2,83 gigahertz en je quadcore is zelfs langzamer dan je P4 geklokt op 3 gigahertz in single core applicaties. Zoals ik al zei, er komt steeds meer multithreaded software en in de nabije toekomst zul je steeds meer genieten van je quad core.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.