Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Toch een defecte cpu!

18 antwoorden
 • Ik had vandaag nieuwe gigabyte moederbord binnengekregen, waarbij die oook de q9550 ondersteund.. Nou heb ik mijn q9550 van de winkel weer terug gekregen van ja hij is in orde en hij is urenlang getest daar.. Maar nou heb ik weer precies hetzelfde probleem met deze moederbord! ik probeer windows te starten of te installeren valt ie gewoon weer uit en soms blauw scherm.. weet iemand wat het dit keer kan zijn? want mijn vermoeden is gewoon dat deze cpu verrot is, en ze hebben hem helemaal niet getest daar gewoon meteen weer terug gestuurd geen moeite doen. Want weer wanneer ik duo welke andere cpu dan ook in deze mobo stop werkt ie prima! :?
 • Nog garantie? Mobo en CPU meenemen naar winkel en ze het eea laten zien
 • Welkom terug! :D
 • Nee joh ik ga dus echt niet helemaal daar naartoe om het hun te bewijzen.. maar mocht het zover komen dat ze echt moeilijk gaan doen DAN GA IK ER HEEN! en beloof ik dat het niet gezellig zal worden!! fucking 260 euro voor gegeven! en dan willen ze moeilijk gaan doen over inruilen.. :?
 • Kun je dan tijdelijk aan een ander Mobo komen om je CPU testen[size=18:4dd11ccf85][/size:4dd11ccf85]
 • Anjo geloof me ik heb het al op 4 verschillende mobo's geprobeert allemaal hetzelfde verhaal.. maar wat ik zojuist zat te denken is het volgende.. Ik gebruik wel steeds hetzelfde geheugens, waarvan ik zelf denk dat ze 100% goed zijn maar toch niet compatible ofzo in combinatie met deze Cpu :? zou dat het anders kunnen zijn mensen? moet ik speciaal 800Mhz ddr2 geheugens voor deze cpu hebben? want ik gebruik nu eentje van 576mhz ofzo.. :roll:
 • Ik denk dat je 667 bedoelt.Je kan bij de specs van je mobo kijken of dat compatibel is .
 • Nou hij is niet compatible met deze Gigabyte maar werkt wel gewoon, ook met mijn Asus moederbord daarop werkt ie gewoon ook goed met een pentium 4 cpu.
 • Ik bedoel eigenlijk het volgende. Een mobo ondersteunt b.v.b 667-800-1066 .Dus dat moet dan gewoon goed gaan.Je kan eerst 1 bankje plaatsen en kijken wat er dan gebeurd wanneer je windows gaat installeren.
 • Ze zijn alle 2 verschillende merk, maar ik ook al geprobeerd om alleen met eentje te doen lukt ook niet.. Dus ik snap echt niet welke ik nu de schuld moet geven de cpu blijft er dan nog over dus.. want ook zonder een hardeschijf aangesloten doet ie hetzelfde, dus hardeschijf houden we er ook buiten.
 • Als je nog steeds twijfelt of er iets mis is met de CPU of het werkgeheugen, dan zou je deze kunnen testen via de [url=http://www.ultimatebootcd.com/]Ultimate Boot CD.[/url] Deze kan buiten Windows om je werkgeheugen testen via applicatie memtest86+. En je CPU testen via Linux applicatie CPU Burn-in.
 • ok ik heb hem gedownload.. moet ik deze bestanden nu gewoon op cd branden en daarna starten via cd?
 • [quote:17fa7cdc69="Verhoeven"]moet ik deze bestanden nu gewoon op cd branden en daarna starten via cd?[/quote:17fa7cdc69] Je brand 'm op een CD-R als image/beeldbestand, met een brandapplicatie zoals [url=http://www.isoimageburner.com/]ISO Image Burner.[/url] Als deze klaar is, is het inderdaad de bedoeling dat je PC opstart vanaf die Ultimate Boot CD.
 • oke hij is nu al 3 uur lang bezig met die Cpu Test van Linux. Maar hoelang duurt dit test? stopt ie vanzelf of moet ik dit zelf stoppen? :roll: tot nu toe in ieder geval geen erors weergegeven..
 • Is dit dezelfde processor waar je de overclock-sessies mee gedaan hebt ?Een paar topics geleden n.l deed de processor het in het begin toch gewoon? Verder meldde je toen dat je dacht dat je mobo "gay"was dit begrijp ik ook niet zo goed,want je stelt in dit topic dat er niets met je mobo aan de hand was. Er bestaat in jou buurt toch wel een winkel waar je de hele zooi naar toe kan brengen en vragen of het opgelost kan worden??
 • [quote:784d3c9180="Verhoeven"]Maar hoelang duurt dit test? stopt ie vanzelf of moet ik dit zelf stoppen[/quote:784d3c9180] De CPU Burn-in applicatie op de Ultimate Boot CD test constant door. Deze kun je stoppen via toetsen combinatie Ctrl C. Of door je PC opnieuw op te starten via Ctrl Alt Del.
 • jolo heel erg bedankt voor je tooltje.. ik heb ctrl alt delete gedaan, en kreeg het volgende bericht.. host kernel: CPU 0: Machine Check Exception host kernel: Bank 4: b6102001fc080813 at 0000000065ed8268 host kernel: Kernel panic: CPU context corrupt nou lees ik op een forum dat het de ram of de hd de oorzaak kanzijn. maar me hd is nieuw van samsung die kan het echt niet zijn, de ram mischien wel.. maar ik wil meer zekerheid hebben, want ik wil niet zomaar geld verspillen voor ram geheugentjes. ik heb al genoeg verspilt voor niks vorr 3 mobos :? the dragon ik neem me woorden terug van me vorige topic, echt waar :oops: :oops: maar wat ik ook niet snap? is als het toch de ram is die niet compatible is? hoe komt het dan dat ie met een pentium 4 wel goed werkt op dezelfde mobo??
 • 'me hd is nieuw dus die kan het echt niet zijn'.. ... waar haal je die onzin vandaan ? Tuurlijk kan die het wel zijn ! Niet alles wat nieuw is, is per defenitie ook goedwerkend. Ik zou zeggen, test alle componenten om te zien welke inderdaad de boosdoener is !

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.