Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

computer gecrasht!!

6 antwoorden
  • Een week geleden is mijn computer plotseling uitgevallen. Aanzetten lukte wel, maar hij kwam tot het opstartscherm en opeens start hij weer opnieuw op. Nu denk ik dat het ligt aan de harde schijf: schijf aangesloten op een andere pc, maar de schijf wordt niet herkent (hoe kan ik hem wel opzoeken via een andere pc??) Na wat geklikt te hebben op F8 kwam ik in de lijst van veilige modus opstarten etc. Deze werken allemaal niet. Op den duur had ik uit deze lijst (nog een keer F8) 1 aangeklikt (weet niet meer welke) en toen bleef er een blauw scherm vaststaan op het scherm met de foutcode. Kan iemand voor mij achterhalen wat deze foutcode inhoudt en hoe ik het weer goed kan krijgen? Het volgende was te zien: " er is een probleem gevonden, windows is afgesloten om schade te voorkomen UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Onderaan stond de volgende code: ***STOP: 0x000000ED (0x86350900, 0xC0000006, 0x00000000, 0x00000000) Ik hoop dat iemand hier wat mee kan om zo te achterhalen wat er fout is, en wat ik er zelf aan kan doen!
  • Ai.. Dat ziet er toch echt uit als OF een defecte hdd OF een defect moederbord. Wat je zou kunnen proberen is de pc te starten/installeren met een andere hdd. Als dit lukt, sluit dan de oude, defecte aan. (gaat het hier om SATA of IDE?) Zorg er dan wel voor dat je nieuwe wel de bootschijf blijft.. Edit: oh, The Dragon was me net voor...
  • http://www.pc-handyman.nl/helpdesk/troubleshooting-unmountable-boot-volume.html Kan je hier wat mee? :roll:
  • Misschien het XP of Vista CD/DVD plaatsen en ermee opstarten en dan Windows Systeem herstel uitvoeren? (kan ook via MS-DOS)
  • [quote:d226052f20="maarten12340"]Misschien het XP of Vista CD/DVD plaatsen en ermee opstarten en dan Windows Systeem herstel uitvoeren? (kan ook via MS-DOS)[/quote:d226052f20] Dat zei The Dragon dus ook al, slimpie, maar hij gaf een link naar een pagina met duidelijk instructies ;) ! Het is waarschijnlijk een probleem met de bootloader, dat het opstarten van Windows aanstuurt. Ik heb er ook wel eens last van gehad. Het is zaak om de bootloader te "repareren" en dat kan dus met het stappenplan waar The Dragon naartoe linkte :P ...
  • MS-DOS is een besturingssysteem en die kan niets met sata en ziet geen ntfs schijven, dus wat je ermee moet? :? Ook klopt de regel uit de link niet, chkdsk /r kijkt ook de schijf na op slechte clusters en impliceert ook de "P'.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.