Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Heeft mobo wissel zin?

10 antwoorden
  • Ik had een defect moederbord van Gigabyte, de [url=http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758]GA-MA78GM-S2H[/url]. Deze heb ik inmiddels retour van de importeur. In de tussentijd had ik mijn pc weer opgebouwd met de: [url=http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVENF7G-FULLHD%20R3.0]Asrock Alive NF7G-FullHD[/url]. De gigabyte was in eerste instantie bedoeld voor mijn all-round pc. Wat spellen, office etc. Met de volgende hardware: AMD Athlon X26400BE 4Gb Pc5300 XFX HD 4770 2 hdd's in RAID 0 1 optical (deze hardware draait nu met de Asrock) Scheelt het in prestaties / stabiliteit als ik de Gigabyte er voor ga gebruiken? Hij heeft nieuwere chipsets dan de Asrock maar maakt dat uit? Ik weet van de Gigabyte dat hij een AM2+ PhenomII ondersteunt en de Asrock niet. Dit ivm een latere, simpele upgrade. Echter, tegen die tijd dat ik dat doe is de AM3 wellicht al interessanter. De Gigabyte kan zonder krachtige CPU al 1080P afspelen, de Asrock niet (ondanks zijn naam...) Dus, ik kan de Gigabyte ook goed inzetten met een 4850e als htpc/server. Ook hier zal wel even tijd overheen gaan voordat ik dat ga maken. Ga ik verschil merken als ik de mobo's nu wissel? (mogelijkheden, snelheid, stabiliteit, compatibiliteit met de XFX )
  • Iemand? Ik wil de pc namelijk morgen afmaken..
  • Ik zou doen wat de minste moeite kost. Als je nu de Asrock verwisselt voor de Gigabyte en 'm straks weer moet uitbouwen om je HTPC te bouwen, lijkt míj dat wat overdreven. Maar wellicht heb je tegen die tijd wel weer hele andere plannen ;)
  • "Echter, tegen die tijd dat ik dat doe is de AM3 wellicht al interessanter. " Dat moederbordje van Gigabyte ondersteunt ook am3 processors. Heb zelf dit bordje ook, ook met de 4850e maar was toch niet tevreden en heb er een AMD Phenom II X3 720 Black Edition op geprikt. Draait als een zonnetje.
  • am3 klopt maar zonder pc3 geheugen. even los gezien of ik een htpc ervan wil maken. heeft het nu zin? qua performance?
  • nee ..
  • Lekker duidelijk antwoord. ( nee.. ) Dit heeft wel zin want die 720 draait op 2,8Ghz en 3 cores dus is sneller dan die 4850e. Dan hebben we het natuurlijk niet over zuinigheid ! En de 720 is heel gemakkelijk over te klokken zonder dat deze extreem warm word. Maar goed dat is natuurlijk niet de bedoeling met een htpc. Ik kan het verschil wel merken met het afspelen van films in HD, de film stotterd niet meer. Na mijn mening ook van betere kwaliteit. Heeft het zin voor htpc die zuinig moet zijn : waarschijnlijk niet.
  • [quote:24b50e5832="Hackie"]Lekker duidelijk antwoord. ( nee.. ) Dit heeft wel zin want die 720 draait op 2,8Ghz en 3 cores dus is sneller dan die 4850e. Dan hebben we het natuurlijk niet over zuinigheid ! En de 720 is heel gemakkelijk over te klokken zonder dat deze extreem warm word. Maar goed dat is natuurlijk niet de bedoeling met een htpc. Ik kan het verschil wel merken met het afspelen van films in HD, de film stotterd niet meer. Na mijn mening ook van betere kwaliteit. Heeft het zin voor htpc die zuinig moet zijn : waarschijnlijk niet.[/quote:24b50e5832] DUS, is mijn antwoord gewoon normaal goed.
  • haha vond ik nou ook.. waarom een heel verhaal ophangen als je het ook gewoon kort en krachtig kan houden. En idd.. Nee.
  • eh, hoho.. ik weet niet of hij gebruikt gaat worden voor een HTPC. Mijn vraag was of het zin heeft met die 6400BE? Zo niet, dan wordt het een HTPC bord.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.