Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mogelijk of niet mogelijk?

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Ik zit ook altijd te futselen met die RAM…

  – Kingston ValueRam 4 GB DDR3-1333 Kit
  – Windows Vista Ultimate 32 bits

  Zelf zegt de site dat dit niet kan, maar is dat dan waar?
 • Wat zou waar moeten zijn?

  Nogal een uitgekauwde vraag als het gaat over 4 gig. en een 32bits OS.

  Een 32 bits OS adresseerd 4 gig. waar eerst alle andere hardware vanaf gaat, de rest is voor windows b.v. en er wordt maar maximaal 2 gig. voor applicaties gebruikt in windows, de rest is voor de kernel en andere onderdelen.


  Wat "futselen"er nu mee te maken heeft ontgaat mij. :?
  http://www.encyclo.nl/begrip/futselen
 • Nou, futselen in mijn woordenboek betekent heel iets anders :P
  [quote:e89586eb3c="RC Enzoïsch Woordenboek"][b:e89586eb3c]FUTSELEN[/b:e89586eb3c] = constant zitten denken over een ding zonder duidelijk antwoord ergens te kunnen vinden[/quote:e89586eb3c]
  Dus het zou kunnen maar je kunt er niet optimaal gebruik van maken.
 • Tja, de kennis over het geheugengebruik in een 32 bits OS zoals windows is vaak onvoldoende, vandaar al die kreten over maximaal of optimaal kunnen gebruiken van het geheugen, als je de 1,5 gig al zou halen laat je al veel applicaties tegelijk werken of je bent het recoderen.

  Zolang er niet wordt geswapt maakt het geen hol uit of je nu 512mb of 4 gig. erin hebt zitten

  Lees dit eens aandachtig.
  http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366779(VS.85).aspx
 • Ik ga niet moeilijk doen, als je zegt dat het geen hol uitmaakt. Ik doe er gewoon 3 GB in en daarmee is het goed.
 • maar dan zou ik wel dual channel gaan werken
 • [quote:1b7f0a25a2="rc_enzo"]Ik ga niet moeilijk doen, als je zegt dat het geen hol uitmaakt. Ik doe er gewoon 3 GB in en daarmee is het goed.[/quote:1b7f0a25a2]
  (Uitbreiding op vorige reactie )

  Let erop dat 2x2gb, in dual channel werkt, 2x2+2x512mb soms en 2x2+1GB iig niet.

  Dan mis je dus geheugen bandbreedte. DDr2 kost niks, gewoon voor die 4gb gaan.
 • Maar het is ddr3 dus het heeft een prijskaartje. Ik ben er wel uit, gewoon 3 GB (3x1 GB trouwens.)
 • Aha ddr3. Dat is wat duurder helaas. Echter realiteit blijft gelijk…

  Voor ultimate ga je mogelijk tekort komen. Ultimate pakt 960mb na opstarten. Startje internet op dan gaat hij al naar 1100mb. Wil je daarbij nog een beetje gamen kan die 3GB vol gaan (hangt beetje vd game af).

  Maar aangezien je 32bits hebt is het ook niet zinnig om 6gb aan te schaffen.

  De conclusie is dus dat het niet zinnig was ultimate 32bits aan te schaffen. Je had of home premium 32bits (met 3 gb, is na het opstarten 600mb), of ultimate x64 (met 6gb) moeten aanschaffen. Dat is het optimum.
 • Een 32 bits Windows OS gebruikt maar tot max. 2 gig. voor applicaties en dat wordt zelden gehaald, de rest wordt gebruikt voor de kernel en zijn aktiviteiten en de wat onzinnige superfetch.
 • [quote:cecc965667="Lange Pier"]Een 32 bits Windows OS gebruikt maar tot max. 2 gig. voor applicaties en dat wordt zelden gehaald, de rest wordt gebruikt voor de kernel en zijn aktiviteiten en de wat onzinnige superfetch.[/quote:cecc965667]
  2 gb per applicatie, 1.1 GB voor je OS dan kom je 100mb tekort (en dan mag je dus geen virusscanner,msn, xfire, daemontools, hamachi, outlook, adobe enz hebben aanstaan).
 • Leg eens haarfijn uit.

  Heb er zelf geen zin meer in om het weer uit te leggen.
 • [quote:6a597be9d9="Lange Pier"]Leg eens haarfijn uit.

  Heb er zelf geen zin meer in om het weer uit te leggen.[/quote:6a597be9d9]
  Wat valt er uit te leggen? Als je ultimate opstart heb je 960 mb aan je broek… Start je internet explorer op dan zit je op 1100mb. Dan heb je dus 3gb-1,1=1,9 over… Dan gaat er nog een berg af aan normale "apps" die je hebt draaien (zie de lijst die ik opnoemde). Dus dan gaat je pc tijdens het gamen swappen, tenzij je het virtuele geheugen uitzet (wat dan weer tot errors kan leiden als een game een keer inderdaad 2 gb pakt).
 • [quote:f1e30fc421="sdk"]De conclusie is dus dat het niet zinnig was ultimate 32bits aan te schaffen. Je had of home premium 32bits (met 3 gb, is na het opstarten 600mb), of ultimate x64 (met 6gb) moeten aanschaffen. Dat is het optimum.[/quote:f1e30fc421]
  Nou verassing: ik heb nog niets aangeschaft. Geen besturingssysteem, geen RAM-geheugen, niks. Nou ja dan ga ik achter Windows Vista Home Premium 32bits aan, want echt meer geld voor 6 gig en Ultimate 64bits heb ik niet.
 • Er zit veel meer toekomst in een 64 bits besturingssysteem.
 • Dat weet ik maar ik zit na het 'nieuwe pc grapje' al aardig krap bij kas… dus ik doe dat nog maar niet, misschien dat ik Windows 7 in 64bits wel koop aan het eind van het jaar.
 • http://webwereld.nl/nieuws/60651/windows-7-rc-tot-15-augustus-verkrijgbaar.html#source=news_list :roll: Ik zou dan deze voorlopig gebruiken. (gratis) dan kun je al aan 7 wennen en daarna W 7 64 bits kopen.
 • Ik zie nog wel. In ieder geval (waar dit topic eigenlijk over ging, weet je nog :P ) is dat 4 GB RAM niet op 32 bits kan, maar 3 GB genoeg is voor Home Premium 32bits. Dan weet ik genoeg voor de aankomende paar dagen.
 • [quote:1ed9b5e37b="rc_enzo"]Ik zie nog wel. In ieder geval (waar dit topic eigenlijk over ging, weet je nog :P ) is dat 4 GB RAM niet op 32 bits kan, maar 3 GB genoeg is voor Home Premium 32bits. Dan weet ik genoeg voor de aankomende paar dagen.[/quote:1ed9b5e37b]
  Toch niet goed opgelet dan… 4gb kan prima op 32bits… Echter je hebt het over ddr3 dus wil je dan triple channel raden, wat de bedoeling is, dan kun je nooit op 4 gb uitkomen…

  Voor een ddr2 systeem is 4 gb beter dan 2gb, zeker met vista.

  Wat betreft geld tja… je maakt het niet eenvoudiger een beperkt beeld te schetsen en dan steeds met extra dingen te komen. Gezien je posts vermoed ik dat je core i7 overweegt, als je dit doet dan is het onzinnig over die 40 euro extra voor 6 gb ipv 3 gb moeilijk te gaan doen.
  Geen core i7? Pak dan lekker een systeem met ddr2… (Dat is al een hele vooruitgang tov je amd sempron met 512mb die nooit snel genoeg is geweest voor windows xp :lol: ).
 • Even zonder vaagheid dan maar, de computer die ik van plan ben op te halen staat hier. Core i7 dus. Ik wil een beetje met de tijd meegaan (al is hij binnen no time weer oud).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.