Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Indy-jones
14 antwoorden
  • Beste mensen,

    Aantal weken geleden dacht ik ,laat ik mijn intern geheugen eens omhoog schroeven van 1GB naar 2GB.
    Ik naar Mycom een RAM (DDR2) module van 1GB ( Crossair ) gekocht,thuis in mijn geheugen slot/dimm geprikt en hopa mijn systeem weigerd op te starten.
    Ik heb een MSI moederbord ( MSI K9-…..) voor een AMD 64 X2 4400+ processor met 2 geheugen dimm sloten.
    Volgens de technische beschrijving kan/moet dit moederbord max 2GB interngeheugen kunnen hebben.
    Geheugen modules zijn niet stuk,heb ze namelijk gewisseld, zijn precies hetzelfde merk en kloksnelheid 667Mhz.
    Maar het systeem vertikt het om op 2GB RAM op te starten. :cry:
    Goed ik alles op het moederbord losgetrokken inclusief mijn videokaart, op mijn opstart HDD na natuurlijk maar nog weigerd het syteem met 2GB RAM op te starten. Blijft gewoon in een zwart scherm hangen.
    Systeem start vervolgens probleemloos op op 1GB RAM.
    Nu is mij verteld dat het een voeding probleem is maar dat gaat niet op als het moederbord leeg is op 1 harde schijf na.
    Laatste meeste up to date bios staat erop,XP Pro.

    Wat kan de oorzaak zijn want in de bios kan ik niks meer veranderen betreffende het intern geheugen.
    Tevens heb ik getest of een van de RAM slots stuk is maar in welke slot ik het ook prik systeem start op met max 1GB RAM.

    Begrijp er niks van.
    Om op de titel van mijn topic terug te komen ,is het mogelijk om 2 voedingen op 1 systeem aan te sluiten dus gesplits. ( 2 X 360 watt voeding) ?
    Vind het namelijk zonde om geld uit te geven aan een 500 + watt voeding terwijl ik haast wel zeker weet dat het daar niet aan ligt want geheugen modules gebruiken nauwelijks stroom.

    Sorry voor deze muur aan tekst maar alle advies is welkom.

    Alvast bedankt.
  • Geheugen kan altijd problemen geven, soms lust het moederbord het gewoon niet. Of soms willen twee verschillende geheugens niet goed samenwerken. Werkt het nieuwe geheugen wel alléén in het bord? Ik betwijfel of de voeding het probleem is. Geheugen gebruikt maar heel weinig stroom.
  • [quote:58e9e36762="gerben"] Of soms willen twee verschillende geheugens niet goed samenwerken. Werkt het nieuwe geheugen wel alléén in het bord? [/quote:58e9e36762]

    Precies.
    Het nieuwe geheugen werkt perfect in het moederbord , in welke slot ik het ook steek.
    Merk van het geheugen is ook precies hetzelfde inclusief kloksnelheid ( beide 667mhz modules) daar houd ik altijd expres rekening mee.
  • Is het mogelijk een nieuwe (dual channel) set van 2x1GB te proberen?
    Ook al is het hetzelfde merk, er kunnen andere chips op zitten.
    Kun je de timings ook eens wat ruimer instellen in het bios?
  • [quote:738927bc83="gerben"]Is het mogelijk een nieuwe (dual channel) set van 2x1GB te proberen?[/quote:738927bc83]

    Wat is een dual channel set? Heb nu toch ook 2 X 1GB

    [quote:738927bc83="gerben"]
    Kun je de timings ook eens wat ruimer instellen in het bios?[/quote:738927bc83]

    Hoe doe ik dit en onder welke optie in de bios en wat is de meest optimale timing?
  • De optimale is de laagste waarbij het systeem goed werkt. Maar zet ze eens op de hoogste stand en probeer dan nog eens. Verschilt per bios, maar zoek naar CAS oid. Soms kun je ze apart instellen, soms als reeks (3-3-3-7 bijvoorbeeld).

    Een dual channel set bestaat uit identieke geheugens, die samen getest zijn, en dus gegarandeerd zouden moeten werken. Zitten ook samen in één verpakking, bijvoorbeeld:

    http://www.azerty.nl/8-735-1063/kingston-valueram-geheugen-.html
  • Zodra ik thuis ben ga ik duik weer even mijn bios in.
    Lukt het dan nog niet dan zit er niks anders op dan een nieuw moederbord aan te schaffen met een max 4GB aan RAM in plaats van 2 GB.

    Bedankt voor de tips. :wink:
  • [quote:c21cf1ea90="mshrak"]Zodra ik thuis ben ga ik duik weer even mijn bios in.
    Lukt het dan nog niet dan zit er niks anders op dan een nieuw moederbord aan te schaffen met een max 4GB aan RAM in plaats van 2 GB.

    Bedankt voor de tips. :wink:[/quote:c21cf1ea90] De meeste moederborden ondersteunen tegenwoordig 16GB of meer. Ook voor AM2 of AM2+
  • [quote:6a00223c8c="The Dragon"] De meeste moederborden ondersteunen tegenwoordig 16GB of meer. Ook voor AM2 of AM2+[/quote:6a00223c8c]

    Yep maar die van mij ondersteunt maar een maximum van 2GB RAM.
  • [quote:017135fb05="mshrak"]Lukt het dan nog niet dan zit er niks anders op dan een nieuw moederbord aan te schaffen met een max 4GB aan RAM in plaats van 2 GB.[/quote:017135fb05]
    Of de nieuwe module proberen in te ruilen tegen een exemplaar van ander merk/type. Best kans dat het dan wel werkt.
  • meest recente bios update?

    over het voeding verhaal: hang er een 2e HD aan met 1 ram stickje. een HD gebruikt meer vermogen. als hij het doet ligt het niet aan de voeding ;)
  • [quote:5a32741243="Repr"]meest recente bios update?

    over het voeding verhaal: hang er een 2e HD aan met 1 ram stickje. een HD gebruikt meer vermogen. als hij het doet ligt het niet aan de voeding ;)[/quote:5a32741243]

    Heb er al 2 HD in zitten 1X 300GB en 1X 500GB.
    1X DVD/RW
    ATI 3870 HD
    PSU Chieftech 360 Watt
    Gebruik de onboard geluidskaart.

    Heb er pas nog Crysis prima mee uitgespeeld.

    Denk gewoon dat het moederbord loopt te zeuren met die 2e 1GB RAM module.
    Moederbord is overigens de MSI K9VGM-V designed for AMD Athlon 64/FX/X2 Processor

    Volgens de technische gegevens moet hij gewoon 2X 1GB RAM 533/667/800 Mhz kunnen hebben.
    Maar wat ik ook doe en verander dat stomme ding start niet op met 2GB RAM alleen maar met 1GB RAM. :roll:
    Schiet mij maar in de feest verlichting ik weet het niet.
  • [quote:eae1b8f4f2="gerben"]De optimale is de laagste waarbij het systeem goed werkt. Maar zet ze eens op de hoogste stand en probeer dan nog eens. Verschilt per bios, maar zoek naar CAS oid. Soms kun je ze apart instellen, soms als reeks (3-3-3-7 bijvoorbeeld).

    [/quote:eae1b8f4f2]

    Gerben,

    Betreft de bovenstaande optie die is niet in mijn bios aanwezig.
    Kan latency timer alleen veranderen.staat gewoon standaard op 64 en ik kan mijn geheugen kloksnelheid aanpassen van 400Mhz t/m 800Mhz.
    Stond normaal op auto dus dan pakt hij gewoon 667Mhz maar staat nu op 800Mhz.
    Maar wat ik ook instel het help niet.
    Wordt dus hoogstwaarschijnlijk toch een nieuwe MOBO,want ik heb meer RAM nodig voor mijn FSX. :D
  • Nou probleem opgelost.
    Lag dus toch aan de geheugen modules. MSI kon volgens Mycom toch niet overweg met 2X 1GB van het merk Crosair.
    Dus 1 x 2GB RAM van OCZ 800mhz meegenomen en lopen die handel.
    Niks geen te lage voeding,loopt als een zonnetje op 2GB RAM. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.