Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC kapot, waar begin ik met zoeken?

5 antwoorden
  • Zomaar van het ene moment op het andere heb ik PC problemen. Nu heb ik van hardware eerlijk gezegd weinig kaas gegeten dus ik beperk me maar tot het beschrijven van de symptomen Zomaar opeens, tijdens het surfen op internet zat mijn PC muurvast, zelfs de task manager wilde niet meer tevoorschijn komen. Een harde reset dus maar. Ik kwam weer op mijn Windows desktop maar de boel reageerde aanvankelijk erg moeizaam en na een minuutje zat de boel weer hopeloos vast. Nieuwe harde reset. Dit keer zag ik nog net dat mijn harde schijven herkend werden en daarna werd het beeld zwart. Een paar uurtjes gewacht en opnieuw geboot. Zwart beeld. Zo te horen en aan de HD lampjes te zien was de PC wel lustig aan het starten, maar het beeld bleef zwart. Opvallend was wel dat het monitorlampje oranje bleef, wat betekent dat hij wel signaal kreeg. (Zonder signaal wordt het lampje geel en gaat het knipperen) Weer een uurtje gewacht en wederom geboot. Ik kwam weer op mijn Windows desktop maar na een minuut zat het systeem weer hopeloos vast. Met mijn afwezige harware expertise denk ik: Moederbord of processor. Maar goed, dat ik dat denk zegt niet veel. Mijn vraag aan de meer ervaren hardware kenners: Wat zou ik het beste als eerste kunnen onderzoeken? M.a.w. wat zou de meest voor de hand liggende oorzaak kunnen zijn? Ik heb recentelijk niks aan mijn hardware gewijzigd, het probleem begon gewoon van de ene op de andere minuut. Wat zit er ook alweer een? Asus k8v se deluxe moederbord en een of andere Athlon 64bit (single core) op 3000 mhz
  • processor iig niet anders zou je niet in windows komen/uberhaupt een bootscreen zien. Aangezien hijhet een aantal uur later wel doet kan het oververhitting zijn... misschien staat er een fan vast door teveel stof?
  • bij zowel moederbord als de cpu zou de crash meestal tijdens POST gebeuren. aangezien je tot in windows kan komen zijn de CPU en moederbord onwaarschijnlijk. 3 grote kanshebbers blijven over 1 GPU. je krijgt elke keer beeld, pc blijft hangen maar beeld blijft aan, geen BSOD. GPU is onwaarschijnlijk. 2. Ram. bad sectors op de memory chips kan dit veroorzaken. zou ook evrklaren waarom de momenten verschillend zijn waarop je crashed. ik zou iig ff memtest draaien 3. HD's. Als je harde schijven op zijn, of door slijtage of door motortje wat niet meer lekker werkt krijg je ook deze verschijnselen. warmte zou een invloed kunnen zijn waardoor je op verschillende momenten crashed ipv altijd het zelfde moment. heb je een andere pc waar je componenten individueel kan testen?
  • Tnx! Ik kan hier prima verder mee. Een mooi klusje voor een regenachtige zondagmidag. Jammer alleen dat de weersverwachting zo goed is :-)
  • ja, het is echt waardeloos als de zon schijnt :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.