Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC maakt tikkend geluid en blokkeert.

6 antwoorden
  • Ik leg meestal mijn PC af in sleep mode (hibernate) Dan zie je een balk lopen en op het einde hoor je een tikkend geluid en valt de PC stil. Diezelfde tik hoor ik nu na ongeveer 5 minuten te zijn opgestart Die wordt steeds frequenter tot hij begint te ratelen en en tenslotte de PC blokkeert. Ik heb wel nog constant beeld op de monitor. Wat kan daar de oorzaak van zijn: de ene zegt de harde schijf, de andere zegt de voeding. Heeft iemand ervaring ermee ?
  • Het zou idd de schijf kunnen zijn Op deze site kun je tooltjes vinden om 'm te testen http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 kijk of daar je fabrikant bijzit, anders weet Gerben wel welk tooltje je moet hebben
  • Ik denk ook als eerste aan je harde schijf. Probeer zo snel mogelijk belangrijke data te backuppen voor het te laat is. Hier nog een tooltje waarmee je wat gegevens van je HD kan zien. http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
  • kijk ook eens even of er bij de p.c ventilatoren geen stofophoping is [deze zonodig schoonmaken] Dus dat door de stof de boel vastloopt ,en thermisch in de beveiliging gaat. succes.
  • Ik denk ook dat het de harde schijf is, ik heb wel 'ns een harde schijf gehad die tikte en na een tijdje was hij overleden. Ook ik adviseer je dus te backuppen, better safe then sorry.
  • Dubbelpost. :o

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.