Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

14 antwoorden
 • Hallo, allemaal.

  Ik heb gisteren in mijn Asus P5L-MX mobo, waar een Pentium D 2,8GHZ in zat, deze vervangen door een Core2 Duo van 2,8GHz.
  Nu krijg ik elke keer met opstarten de BIOS-melding "CPU ucode loading error". Hij herkent mijn CPU niet.
  Mijn BIOS is een AMIBIOS Asus P5L-MX ACPI BIOS Rev.0401.
  Nou moet ik deze flashen, meer moet ik dat met dezelfde versie doen van de fabrikant of een hogere? Ik heb dit nooit eerdrer gedaan. Ik heb wel de utility, dat ik in een Windows-omgeving kan flashen.
  Graag hulp van iemand met wat meer ervaring in deze.
 • Download de laatste niet-beta versie. Ik flash bij voorkeur met een floppy: hoe minder er tussen zit, hoe minder er mis kan gaan.

  Maak een bootflop aan, zet daar de flashtool en de bios image op. Reboot zo dat je van deze floppy opstart. Maak met de flashtool eerst een backup van je oude bios.

  De exacte procedure is waarschijnlijk wel beschreven in de manual. Heb je deze niet, dan is deze ook wel bij asus te downloaden, in pdf formaat.

  http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5L-MX
 • Hallo, ik heb geen floppy drive meer in de PC zitten. Dus dan zal ie vanaf USB-stick moeten. Maar kun je me ook vertellen welk BIOS-bestand van Asus ik moet hebben, want ik had hem al geflasht met versie 0401, maar dan verandert er niks. Graag hulp, want ik weet niet welke versie ik moet hebben.
 • http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=X70d3NCzH2DE9vWH
  de nieuwste nemen, via het web flashen onder windows kangevaarlijk zijn als je een hik inde verbinding krijgt.

  Zoek even op het forum, flashen van CD, USB stick of floppy heeft vaak de voorkeur. Het is zo vaak al beschreven.

  Lees de readme-txt zeer goed voor aanwijzingen… het is er niet voor niets…

  Als je toch via Windows wilt flashen zet zoveel mogelijk uit, firewall, virusscanner etc…. sommige scanners reageren op zulke ingrijpende veranderingen en het systeem zou kunnen blijven hangen… met wellicht een dood moederbord als gevolg…

  [quote:638ca4af56] Version 1103

  Description P5L-MX BIOS 1103
  Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com.tw/cpusupport/cpusupport.aspx.
  Fix the system can still resume from S1, S3, and S4 by PS/2 mouse when PS/2 mouse is disabled in BIOS setup.
  Fix the system can still resume from S1, S3, and S4 by PS/2 mouse when PS/2 mouse wake-up option is disabled in the power management under OS[/quote:638ca4af56]
 • Zet de bios image eens op een usb stick, reboot en ga naar het bios, en kijk eens wat je daar kunt qua flashen.

  Je kunt met een floppy image een bootcd aanmaken, waarbij je dan beide bestanden bijop zet. Boot je daarmee, dan krijg je een dos interface, net als bij een floppy. ALs je nero hebt, daar zit een bootflopimage bij in.
 • Het flashen is gelukt met de laatste niet beta versie. Alleen herkent hij de CPU nog niet. Zal Asus eens vragen hoe dat zit.
 • Om welke Core2 Duo gaat het precies? Want ik zie 'm niet staan op de door P5L-MX ondersteunde CPU's http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5L-MX&product=1&os=17 Wellicht zit er een bruikbaar topic bij het Asus forum. Of zou je de vraag daar kunnen stellen.
 • Lijkt me IMHO toch handig om dat van te voren al uit te zoeken…. :oops:
 • Staat de processor wel in de release notes van het bios? En desnoods in de beta versie?
 • Een E7400 wordt niet ondersteund. :?
  Handige move om die te kopen. :P
 • Goed voor de economie zullen we maar zeggen….
 • [quote:0419b1c0b9="Lange Pier"]Een E7400 wordt niet ondersteund. :?
  Handige move om die te kopen. :P[/quote:0419b1c0b9]
  ja 0.065 micron .
  geen 0.045 Micron :lol: :lol:
  zeker lekker handig
 • De processor is al gebruikt, die nemen ze niet terug, er zit niet veel anders op dan een moederbord te kopen die de processor ondersteund, je moet misschien dan ook ander geheugen. Controleer dat even.
 • ja dat wordt een ander bord.
  en ander geheugen .
  goed gewerkt TS :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.