Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer schakelt zich zelf uit?

Anoniem
rolla
2 antwoorden
 • Sinds gistermiddag heb ik het probleem dat mijn pc zich zelf spontaan uitschakelt. (Helaas) is er geen vaste frequentie in waar te nemen:
  [code:1:44ac6d9c92]
  De vorige afsluiting van het systeem om 11:56:03 op 18-7-2009 is onverwacht gebeurd.
  De vorige afsluiting van het systeem om 12:04:11 op 18-7-2009 is onverwacht gebeurd.
  De vorige afsluiting van het systeem om 12:10:49 op 18-7-2009 is onverwacht gebeurd.
  De vorige afsluiting van het systeem om 13:06:32 op 18-7-2009 is onverwacht gebeurd.
  De vorige afsluiting van het systeem om 16:16:53 op 19-7-2009 is onverwacht gebeurd.
  De vorige afsluiting van het systeem om 18:48:59 op 19-7-2009 is onverwacht gebeurd.
  [/code:1:44ac6d9c92]

  Gistermiddag na het voorval wilde de pc niet meer starten. Daardoor dacht ik aan een kapotte voeding of een los kabeltje. De pc vervolgens op de keukentafel gezet en vervolgens nog eens probeerd, wel met een andere netvoedingskabel. De pc startte gewoon. Dus de pc met een andere netvoedingskabel weer onder mijn bureau gezet en alles weer aangesloten.

  Gisteravond de oude netvoedingskabel er weer aangehangen en de pc heeft vanaf vanochtend probleemloos gewerkt tot vanmiddag 16:16 uur. De netvoedingskabels nogeens omgewisseld, maar om 18:48 uur valt de pc weer uit. Dus ligt het niet aan de kabel.

  Daarnaast heb ik de temperatuur van het moederbord en de processor bekeken in het bios direct na het uitvallen en die zijn normaal (mobo 27°C en cpu 38°C)

  Ik heb nu een kabelhaspel rechtstreeks in het stopcontact geplugd en daar mijn systeemkast en monitor op aangesloten. Dit om de stekkerdoos uit te sluiten, maar volgens mij kan het daar niet aanliggen, omdat mijn radio wel aanblijft.

  Het gaat trouwens om het systeem uit mijn onderschrift. Voeding is begin dit jaar nieuw aangeschaft.
 • Je kan het systeem nog eens testen met een andere voeding misschien? Op je voeding zit misschien nog garantie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.