Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Wat is het voordeel van een moederbord met 790G chipset?

6 antwoorden
  • Ik ben een pc aan het samenstellen.Nu lees ik steeds meer over het Dragon platform.Een combinatie van een moederbord met een 790 chipset,een Ati videokaart en een snelle Amd processor b.v. een Phenom II x4 945.Is dat nu echt te merken als ik een moederbord neem met een 780 chipset?. Dank.
  • nope. alleen AMD verkoopt liever een nieuwe chip overigens is de G serie met geintegreerde grafische kaart. als je een ATI kaart er bij zet heeft dat geen nut, kan je beter een X of FX set nemen
  • [quote:1d33c43e49="Singer"]Ik ben een pc aan het samenstellen.Nu lees ik steeds meer over het Dragon platform.Een combinatie van een moederbord met een 790 chipset,een Ati videokaart en een snelle Amd processor b.v. een Phenom II x4 945.Is dat nu echt te merken als ik een moederbord neem met een 780 chipset?. Dank.[/quote:1d33c43e49]http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Test-artikel/Gigabyte-moederbord-met-AMD-780-chipset.htm
  • http://www.alternate.nl/html/product/Moederborden_Socket_AM3/Asus/M4A79T_Deluxe/-1076182/?tn=HARDWARE&l1=Moederborden&l2=AMD&l3=Socket+AM3 :wink: Als je toch voor een 945 gaat,dit is een van de betere borden van dit moment.
  • De 790GX is gewoon een wat betere chipset. De FX presteert nog iets beter met overklokken, maar is ook weer duurder.
  • http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnaGpoZGea/Socket_AM3_moederbordenvergelijkingstest/ Hier zeggen ze juist dat je teveel betaald voor het asus moederbord. En uit deze test komen de Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, en de MSI 790FX-GD70 er juist het beste uit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.