Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vergelijking

10 antwoorden
  • Ik gebruik nu een Medion laptop, maar hij is ietwat traag aan het worden, maakt vrij veel herrie en wordt erg heet. Daarom ben ik aan het rondkijken naar een andere en heb ik mijn oog laten vallen op een van de netbooks. Mijn vraag is nu alleen of ik er qua prestaties op vooruit ga, ze het zelfde zijn of dat ik er zelfs op achteruit ga. Ik gebruik 'm overigens alleen voor wat internet en office doeleinden. De Medion is een P4 2.6Mhz met 512 Mb. En de netbook die waarschijnlijk het meest in aanmerking komt is de Samsung NC10/20. Wie kan er iets over zeggen?
  • [url=http://www.laptopshop.nl/product/69435/samsung-nc20-ka02nl-zwart.html#specificaties]Hier[/url] heb je alle specs van de samsung NC20 Als je die met jou laptop vergelijkt denk ik niet dat je erop vooruitgaat :o
  • Een netbook is in mijn ogen alleen interessant als je hem voor gebruik onderweg koopt. De prestaties zijn namelijk minder dan een budgetlaptop en bovendien kent het formaat ook zijn beperkingen. Het kleine toetsenbord is niet prettig bij veel typen en ook zo'n 10" scherm is mede vanwege de lage resolutie niet ideaal (scrollen bij veel webpages). Mocht superklein niet echt superbelangrijk zijn, dan kan je beter voor vanaf 400 euro een budgetlaptop met 15" scherm kopen, veel meer pc voor je geld.
  • Als hij erg traag wordt installeer Windows dan eens opnieuw. Als hij heet wordt zorg dan eens dat je hem schoonmaakt bij de ventilatoren.
  • Ik zou 'm ook gebruiken op vakanties om bv de foto's van de digitale camera over te zetten. En tijdens de vakanties is het wel prettig als de laptop lekker klein en licht is, en dat is bv de NC20 natuurlijk. Bovendien heeft de NC20 een 12,1 " scherm, dat maakt het verschil wat kleiner. Wat betreft de specs, die zeggen me niet zoveel,Via Nano ULV? Maar goed, ik begrijp dat ik er qua prestaties dus in ieder geval niet echt op vooruit ga. Ok, bedankt. @tomvdlee: opnieuw installeren kan ik idd wel eens doen. Wat het betreft het heet worden; omdat er een gewone P4 processor in zit en geen mobile versie is het altijd een warm apparaat geweest.
  • Al eens aan een AMD gedacht? Ik draai zelf met een Acer Aspire 5520G-403G25Mi waar verschillende uitvoeringen van zijn, maar als het de TK58 of TL60 processor heeft is het qua prijs prestatie de slimste keus. InternEd
  • Net even gekeken maar ik zoek toch eigenlijk een kleine lichte laptop tot zeg 1,5 kg. En daar zit de Acer toch een heel stuk boven.
  • Als een laptop/pc "traag word", wat meestal het geval is bij windows XP, betekent niet dat de onderdelen er op achteruitgaan, aangezien dat onmogelijk is, maar dat windows XP zelf na een tijdje traag word (dat is een windows XP-kwaaltje). Wil je toch een nieuwe netbook kopen, bij de NC20 ga je qua prestaties een klein beetje achteruit (al zal hij op het begin sneller werken aangezien je op een "onvervuilde" XP werkt, maar dat is op je huidige laptop op te lossen met een herinstallatie).
  • Het is een combinatie van factoren dat ik een andere net/notebook zou willen. Dat de huidige op zou knappen met een herinstallatie, dat dacht ik wel. Het gaat er meer om dat ik een kleine, licht vevanger wil waarbij ik (liefst) niet in wil leveren qua prestaties. En dat vroeg ik me dus bij bv een nc20 af omdat de specs me niet bekend voorkwamen. Maar ik begrijp nu dat dat op zich dus nog wel meevalt. Ik las in ComputerTotaal dat de NC20 op Windows 7 kan draaien dus wellicht win ik qua traagheid tov XP nog iets.
  • Obi gaat binnenkort wat vaker op reis en neemt dan ook graag een goed draagbare PC mee. Zelf heb ik zitten kijken naar de [url=http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-079019]Acer Aspire Time 1810T[/url], maar die U3500 processor die daar dan in zit, schijnt ook niet bijster krachtig te zijn: url=http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Solo+U3500+%40+1.40GHz Ik denk dat ik het dus niet ultraportable ga oplossen, maar m'n zinnen zet op de [url=http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-068920]Acer Aspire 2930[/url], een volwaardige laptop met 12,1" scherm. Weegt wel wat meer (ca. 2kg), maar wellicht ook voor jou een mooi alternatief.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.