Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Defect Moederbord? Gigabyte GA-MA78GM-S2H

4 antwoorden
  • Een tijd geleden had ik ditzelfde probleem al en heb toen het MB opgestuurd naar Gigabyte. Toen ik hem terugkreeg werd er bij vermeld dat er wel een modificatie is gedaan maar niet WAT. Na de test schijnt hij goedgekeurd te zijn. Ik heb hem een paar weken in de doos laten zitten want om in mijn kast het mobo te wisselen is nogal een rotwerk ivm de casemod. Vandaag had ik er even tijd voor en heb ik de boel uitgebouwd. Voor alle zekerheid heb ik het moederbord op een plank gemonteerd en slechts met CPU, 1 reep geheugen en voeding getest. Na een reset cmos had ik beeld en leek het in orde. De volgende stap was de harddisk aansluiten. Die werd herkend, alles zag er goed uit. Meteen na de boot kwam de foutmelding; de windows directory kon niet worden gelezen. (system32/nogwat..) Na 3 resets startte windows wel en kwam met de schijfcontrole op de proppen. Heeeel veel fouten en het systeem resette zichzelf. Na de reset weer diezelfde foutmelding (dus voor het starten van Windows) Ik heb toen de processor, geheugen, voeding en hdd even op het oude mobo aangesloten en de start ging foutloos. Weer de spullenboel omgeprikt, deze keer met DVD speler en windows opnieuw geinstalleerd op de C partitie (D en E moeten bewaard blijven). De installatie daarvan ging redelijk (wel traag) maar bij het starten van Windows kreeg ik weer dezelfde fout. Zou de SouthBridge defect kunnen zijn? wat moet ik Gigabyte vertellen? Ik heb hen gebeld en het bord wordt opgehaald deze keer. De vorige keer heb ik er een zeer uitgebreide omschrijving bij gedaan mét hardware lijst maar ik vraag me af of ze daar naar gekeken hebben. Hardware: AMD Athlon X2 6400+ BE Kingston KVR667D2N5K2/2G (is een dualsetje, 2x1gb) Hitachi 1TB HDT721010 (nieuw, vanwege melding al een keer geruild) Coolermaster 600W voeding (nieuw) Ook heb ik een keer geprobeerd te booten en installeren met trager kingston geheugen 1gb, nog steeds dezelfde fout. Wat te doen?
  • Heb je gekeken naar de condensatoren: staat er eentje enigzins een beetje bol of is er eentje een beetje open gebarsten ? Ik heb hetzelfde moederbord, maar de versie met japanse hoge kwaliteitscondensatoren MA78GM-UD2H. Ik zie op het internet dat jouw versie nog met de "goedkopere" condensatoren werkt. Ik heb ooit een vergelijkbaar probleem gehad met als gevolg dat de computer op de meest rare momenten vast liept. Het vervangen van de kapotte condensator (een enorm prutswerk met de soldeerbout) verhielp het probleem uit de wereld.
  • Dat heb ik ook vaker gehoord maar met het blote oog is er niets te zien aan het moederbord. Er zit zelfs geen stof op, je kan niet zien dat het gebruikt is. Weet iemand hoe zo'n bord bij de importeur getest wordt? ik ben best bang dat ie ongerepareerd retour komt vanwege de reactie aan de telefoon. "Hij was getest en goed bevonden..."
  • Vandaag een belletje gehad van Giga-Byte en het bord wordt vervangen door een GA-MA78GM-UD2H. Ik geloof niet dat dat een verkeerd bord is. Wel na wat lezen kwam ik erachter dat de northbridge warm wordt na het plaatsen van een extra videokaart en dat je die goed moet koelen. Hoe komt het dat de NB warmer wordt na het plaatsen van een extra graka?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.