Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe Videokaart

9 antwoorden
  • Hallo, Na een vorige post waarin ik het probleem voorgelegd heb met mijn videokaart is het nu weer zover. Ik heb een nieuwe koeler geplaatst maar het blijft een probleem, het is nu weer hetzelfde. Een blauw/groen beeld bij het opstarten en uitvallen na enkele minuten. Het ging een tijdje goed maarja. Nu lijkt het toch helaas maar een kwestie van vervangen. Wie kan mij adviseren. Ik heb nu een geforce 8600GT. Ik speel toch wel af en toe een game en wil ook wel de nieuwere games spelen. Ook wil ik er weer niet teveel aan uitgeven. Verder op een Asus P5K moederbord en een Q6600 processor. Alvast bedankt voor jullie advies.
  • http://www.alternate.nl/html/product/Grafische_kaarten_ATI_Radeon_HD4000/Sapphire/HD4770/-1077520/?tn=HARDWARE&l1=Grafische+kaarten&l2=PCIe+kaarten+ATI&l3=Radeon+HD4000 :roll: Dit is een hele goede budgetkaart,waar je de meeste games goed op kan spelen.
  • je videokaart deed het niet meer en je plaatste een nieuwe koeler? zie het hele verband niet maar goed. hoe veel wil je wel uitgeven. 4770/4850's zijn de goedkoopste game kaarten iig
  • [quote:61f00c3d4d="Repr"]je videokaart deed het niet meer en je plaatste een nieuwe koeler? zie het hele verband niet maar goed. hoe veel wil je wel uitgeven. 4770/4850's zijn de goedkoopste game kaarten iig[/quote:61f00c3d4d] Nee mijn videokaart doet het nog alleen hij heeft dus af en toe dat probleem. Ik had gehoopt dat het met die nieuwe koeling over zou zijn maar helaas. Ik zat inderdaad te denken aan een bedrag van rond de 100 euro. Ik ga deze kaart eens in overweging nemen. Nog andere alternatieven?
  • Wat is je kasttemperatuur en hoe is je caseflow? Je kunt een megakoeler op de videokaart schroeven maar als het in je kast bloedheet is dan heeft dat weinig nut... Verder, zijn je geheugenchips gekoeld? Of eerst wel en nu niet meer?
  • De kasttemperatuur en de overige temps zijn goed. Ook de airflow is wel in orde. Na het installeren van die koeler was de temp van de kaart wel goed en ik heb ook die elementjes op de chips geplaatst. Ik denk dat ie het toch aan het begeven is.
  • een 8600GT mag 100 graden worden, warmer zelfs. steek je hand in de kast, kijk of er blaren verschijnen, zo niet, dan is het niet te warm
  • Nouja afgezien van de temperatuur is m'n videokaart dus waarschijnlijk wel kapot aangezien het beeld blauw is en groene blokken weergeeft. Nu kan ik een tweedehands kaart kopen namelijk een MSI Geforce 7900 GTO 512MB DDR3. Aangezien ik liever op dit moment niet teveel geld wil uitgeven leek me dit een goede (tijdelijke) oplossing. Mijn vraag is, is dit een vergelijkbare kaart in vergelijking met mijn huidige kaart? Of is ie beter/slechter? Even een vraagje tussendoor: Hangt de kwaliteit en de prestaties van een goede videokaart voornamelijk af van de snelheid van de GPU,geheugentype en geheugensnelheid of is de chip ook heel belangrijk? En wat zijn de betere chipsets?
  • de 7900GTO is ietsje sneller, maar wel ouder en kan geen DX10 draaien. het belangrijkste aan elke videokaart is de videochip. de shader core en memory snelheden kan je alleen onderling vergelijken als het een identieke chip is. ik zou je aanraden naar nieuwe kaarten te kijken. dus radeon 4000 serie, en als je boven de 100 euro te besteden hebt ook de GT200 serie. voor elk budget is er wel een kaart

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.