Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Bios not installed / No drive attached to fasttrack controll

g13x
4 antwoorden
  • Beste medeforummers,

    Ik hoop dat ik deze eerste post in het juiste forum plaats. Indien niet graag correctie.

    Ik heb sinds afgelopen week een vreemd probleem op mijn PC :cry: . De volgende foutmelding manifesteert zich op mijn systeem "Bios not installed / No drive attached to fasttrack controll". Dit gebeurde nadat ik mijn systeem verplaatst heb. Er is verder niets in de aansluitingen veranderd. De PC had voor verplaatsen ook geen problemen. Het gekke is dat ik niets meer kan benaderen. De PC schakelt zich zelf gewoon uit.
    Ik bezit een Asus K8V SE De Luxe moederbord, waarop ik slechts één HDD is aangesloten via SATA.
    Mogelijk dat jullie mij op weg kunnen helpen.

    Mvg,

    Geert
  • Lijkt wel of de bios is gereset, kan komen door de spanning er in één keer eraf te halen dan is het een poweroff biosreset.

    In de bios kun je die fasttrak Promise controller op disabled zetten maar dat verklaart niet de reboot, dan zou de PC gewoon door moeten starten als daar geen drive aanhangt.

    Via F8 opstarten en kiezen voor "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen" o.i.d. en de foutcode in de trant van "0x00000000" die je krijgt hier neerzetten of ermee Googlen.
  • Bedankt voor je snelle reactie.

    Ik heb F8 geprobeerd. Zelfde resultaat. Ik kan de bios niet benaderen. Continue knalt ie de PC uit. Vreemde is dat het wel een soort "soft uit" lijkt. Als ik de PC volledig stroomloos maak, dan nog start ie uit zichzelf op. Normaal moet ik dit altijd via de aan/uit knop doen.
    Heb de cmos batterij vervangen, de bios gereset (althans jumper gewisseld en terug).
    Na langere tijd uitgestaan te hebben, zie ik de herkenning van de videokaart. Dan (alleen eerste maal) na enige tijd de bekende foutmelding en scanning naar IDE drives, die ik niet aangesloten heb. Daarna systeem uit en bij opnieuw starten direct weer uit.

    Andere ideeën zijn welkom.

    Grtz.
  • Lijkt mij sterk dat de PC opstart als hij spanningsloos is. :wink:

    Maare, als je de stekker erin stopt en hij boot dan zit er intern iets niet lekker, loop de stekkers eens na, plaatst de videokaart en de eventuele PCI kaarten opnieuw.

    Indien er een interne speaker is gemonteerd krijg je dan een biosbeep bij een boot?

    En als je het geheugen er eerst uit haalt voordat je op start, krijg je dan biosbeeps?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.