Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Superaap
8 antwoorden
  • Beste lezer,
    Ik heb een brandnieuwe E8400 gekocht en geplaatst in mobo ASUS P5N32-E SLI, ook nieuw. Alle draaiende delen zijn hoorbaar maar de heleboel doet niets. E8400 vervangen door een werkende D915 ook Duo en socket 775. Aangeschakeld en mobo werkt. Scherm heeft beeld. Moest snel uit doen door op hol slaan van koeler (interface probleem). Bewijs dat mobo goed is. Bij de E8400 hoor ik geen enkele biep(dood). Scherm is zwart.
    Vraag: Kan het zo effe gebeuren dat zo'n pcu al bij nieuw onklaar is?
    Heb 3 jaar limited garantie bij INTEL.
    Zijn er meerdere indicaties waar ik moet opletten om een betere diagnose te stellen. Dank
  • Kan het zijn dat er een bios update nodig is voor de E8400?
  • Gerben,
    Ja dat moet ook voor deze combinatie en het moet 1403 of 1502 zijn.
    Opmerking: Als de combinatie helemaal niet werkt is een update niet mogelijk.
  • [quote:c4838279df="Bonanza"]Gerben,
    Ja dat moet ook voor deze combinatie en het moet 1403 of 1502 zijn.
    Opmerking: Als de combinatie helemaal niet werkt is een update niet mogelijk.[/quote:c4838279df]
    je kan toch updaten met de oude cpu er in .
    en inderdaad je moet bios rev 1502 of hoger hebben .
  • Gerben, neen. Ik praat over een splinternieuw systeem die door de E8400 niet blijkt te werken. De D915 pcu is uit mijn werkende pc waarop ik nu antwoord. Overbelasten van deze pcu kan mij de kop kosten en is door de verschillende interfaces van de Mobo riskant. Wordt zeer snel heet en er valt niet veel mee te doen. Te instabiel. Dank.
  • Het is inderdaad mogelijk dat een nieuwe E8400 defect is. Want zelfs als een BIOS update vereist is voor die nieuwe CPU, dan zou deze toch wel behoren op te starten. Alleen wordt deze dan door het BIOS herkend als een onbekende CPU. Het zou toch wel raar zijn dat je eerst een oude CPU nodig zou hebben, om alleen het BIOS te updaten.

    Check nog voor alle zekerheid met behulp van je moederbord manuals of alles correct is aangesloten. Dus ook de extra P4 aansluiting. Check eventueel deze PC Troubleshooting Manual.

    Meldt tevens welk merk/type PC voeding je gebruikt. Daar zou het ook nog aan kunnen liggen.
  • Voeding is goed. Moet liggen aan: of de pcu of het mobo.
    Net terug uit de Brabanthallen PC Beurs. Daar stond de testbank van HCC.
    Had als voorzorg de hele bups bij mij en daar ging het eerste resultaat. E8400 start niet op. Maakt rare kapriolen. Moederbord ok.
    Nu terug naar INTEL. Allemaal dank voor het meedenken.
  • ga ruilen :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.