Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer blijft steeds opnieuw optarten

None
8 antwoorden
 • Er zijn al veel topics over geweest maar ik heb nog geen oplossing kunnen vinden.

  Mijn computer blijft dus steeds opnieuw opstarten, eerst komt het windows logo en daarna is het scherm een paar seconden zwart en dan start hij weer opnieuw op.
  In veilige modus gebeurt precies hetzelfde

  Ik heb het volgende al geprobeerd:
  - met de windows cd CHKDSK /R en FIXBOOT geprobeerd maar zonder resultaat
  -De geheugenkaarten getest en dit had geen nut
  -ik heb Opnieuw opstarten na crash uitgeschakel in het 'F8 Menu' en toen keeg ik de volgende melding:

  0xC0000005 (0x00000000, 0x00000000)
  Systeem is afgelopen

  Ik wilde windows nog niet opnieuw gaan installeren omdat er nog belangrijke documenten op de HDD staan en omdat ik denk dat het een hardware probleem is.

  Maar weet iemand misschien wat ik nog meer kan proberen ?

  Alvast bedankt,
  Dave
 • Niet meteen een oplossing, maar wanneer je Windows opnieuw zou moeten installeren, zorg dan dat je jouw documenten niet op de C:\-partitie opslaat! Wanneer je Windows onverhoopt opnieuw zou moeten installeren, moet vaak de harde schijf geformatteerd worden en ben je alles kwijt. Verdeel je harde schijf in minimaal twee partities (C:\ en D:\) en bewaar je documenten op D:\ ;-) !

  Is het mogelijk om met bijvoorbeeld Knoppix of een andere bootable Linux-variant je PC te starten, en zo je documenten veilig te stellen op bijvoorbeeld een USB-stick? Dan heb je dat in ieder geval vast gedaan. Vervolgens kun je dan kijken of je Windows kunt herstellen of dat je 'm opnieuw moet installeren.
 • Om welke Windows versie en Service Pack gaat het? Zijn alle chipset- en video drivers drivers up-to-date? Heb je alleen een recovery partitie/CD? Of een echte Windows XP/Vista/Win7 installatie CD/DVD? Check ook nog deze hyperlink met Troubleshooting stop errors in Windows XP.
 • het gaat om windows xp sp2.
  Alle drivers zijn up-to-date.
  En ik heb een orginele windows xp cd en geen recovery cd ofzo.

  Zou het ook aan de voeding kunnen liggen ?
  want dit is de 2e voeding die erin zit en ik heb dit probleem ooit eerder gehad en volgens mij was toen de voeding stuk maar dat weet ik niet zeker en ik weet ook niet precies hoe ik dat kan testen
 • Kan je (soms) uberhaupt nog in windows komen? zo ja, kijk hier eens:

  http://www.updatexp.com/0xC0000005.html

  (wellicht kennen jullie de link allemaal al…)

  Als de fout altijd op hetzelfde moment voorkomt tijdens het starten is de kans op een hardware fout redelijk klein, het gekke is dat deze error code veel aan SP2 gelinkt wordt.

  Waarom heb je trouwens nog SP2? SP3 had je al lang kunnen hebben.
 • De PC voeding is niet het eerste waaraan ik denk. Want dan zou de PC als je een applicatie draait die de videokaart en/of de CPU zwaar belast, kunnen uitvallen. Maar voor alle zekerheid zou je de +5 en +12V spanningen kunnen checken. Dat zou je kunnen checken met een applicatie zoals HWMonitor. Of als je een digitale multimeter hebt, meet je deze via een lege molex op. Je checkt daarmee hoeveel die spanningen schommelen, als je de CPU of GPU stressed.

  Omdat je een echte Windows XP installatie CD hebt, zou je eventueel een reparatie-installatie kunnen uitvoeren. En zoals Lord Wodan al zegt had je SP3 al geïnstalleerd kunnen hebben. Als uiteindelijk een schone XP installatie onvermijdelijk blijkt, dan kun je het beste van te voren SP3 slipstreamen met de originele Windows XP SP2 CD. Zoals bijvoorbeeld is uitgelegd op deze hyperlink http://www.online-tech-tips.com/windows-xp/slipstream-xp/
 • Ik dacht aan een hardware defect omdat hij soms tot het login scherm komt en soms helemaal niet en omdat hij soms idd uitvalt bij zware spellen maar ik zal de voeding eens door laten meten
 • Als ik jou was zou ik SP3 meteen installeren zodra je in Windows bent..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.