Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen beeld naar vervangen moederbord

8 antwoorden
  • Hallo, Voor mijn vader heb ik zijn moederbord vervangen omdat bij het geringste wat je aan de voorkant aansloot aan USB apparaat of zelfs zijn nieuwe toetsenbord wat op PS/2 kwam zodat die weer een USB poort aan de achterkant erbij had sloeg die met typen vast. Daarom met gedachte dat het moederbord kapot was een nieuw moederbord hij wou er niet al te veel aan uit geven, dus maar een ASRock G41M-s gekocht zodat die zijn huidige processor en geheugen kon blijven gebruiken (Intel Pentium D 805 en 2x512MB DDR2 4200 Ram). Maar na het moederbord vervangen te hebben alles aangesloten de poging om hem aan te zetten maar helaas geen beeld. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd monitor op de onboard kaart en op externe videokaart aangesloten (NVIDIA 7300LE) maar dat mocht het probleem niet oplossen. Proberen opstarten zonder geheugen geen piep (maar het probleem is op het oude mobo zat de speaker op het mobo zelf en op deze zit er geen op dus hij piept niet). Proberen op te starten met 1 geheugen bankje werkte ook niet. Alle drives los gekoppeld werkt ook niet. Dus kom er niet echt uit heb gelukkig zelf ook nog een S775 systeem staan die ik eventueel morgen nog als test onderdelen kan gebruiken daar zit in: Intel C2D E8400 OCZ 2X2GB 6400 Ram ATI HD4850 OCZ 700 Watt voeding Wat kan ik nog proberen??? Alvast bedankt groetjes Maikel!
  • heb je ook de extra stekker op het bord aangesloten
  • en de monitor werkt wel op andere pc's?
  • Welke extra stekker bedoel je? En ja de monitor werkt gewoon perfect zonder problemen ga nou denk effe kijken of de voeding wel toereikend is!
  • [quote:f4271f6e79]OCZ 700 Watt voeding [/quote:f4271f6e79] Voeding niet toereikend :lol: Wat heb je gekocht dan ? Een magnetron ? Je mobo is gewoon DOA of niet goed ingebouwd (sluiting met case ?) Met die 'extra' stekker wordt de 4-polige CPU power connector bedoeld naast de socket.
  • [quote:12dc6e50b4="Ruud de Wit"][quote:12dc6e50b4]OCZ 700 Watt voeding [/quote:12dc6e50b4] Voeding niet toereikend :lol: Wat heb je gekocht dan ? Een magnetron ? Je mobo is gewoon DOA of niet goed ingebouwd (sluiting met case ?) Met die 'extra' stekker wordt de 4-polige CPU power connector bedoeld naast de socket.[/quote:12dc6e50b4] Maar die 700watt was als test onderdeel. Voeding was inderdaad niet de oplossing. De onderdelen die er in moesten waren een: 300 watt cheapass merk voeding NVIDIA 7300LE Intel Pentium D 805 2X512MB DDR2 Na alles geprobeerd te hebben ten einde raad een RMA voor een DOA mobo aangemaakt en ze hebben het bevestigt en er komt nou een nieuwe. Die stekker had ik er inderdaad in zitten.
  • Vandaag een nieuwe moederbord opgehaald maar weer geen beeld maar nou blijft die niet draaien maar valt die na een tijd gewoon uit lijkt net of die niet door de power on self test komt. Wat te doen weer van alles geprobeerd ook mijn voeding 700watt geprobeerd maar werkt dan nog steeds niet. Nog een een DOA of gewoon ondersteuning's problemen of een rot merk wat oh wat is het??? Groetjes Maikel!!!!
  • Vraag nu maar om een 'echt' mobo want dit lijkt weer eens te bevestigen wat ik uit ervaring weet. Er zullen wel weer diversen reacties komen dat die [url=http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1040619/dell-unearths-faulty-capacitors-motherboards]chinese troep[/url] geen problemen opleverd, maar ik heb teveel van die jetway, asrock enz. troep de vuilnisbak in zien verdwijnen om met droge ogen te zeggen "prima bordje meneertje . . " :lol: Retour dat bord en koop, in overleg met de leverancier omtrent evt. bijbetaling, b.v. een Asus. Iets duurder, maar scheelt een kapiltaal aan ergernis. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.