Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Viltjes op Athlon XP 1900+ processor

5 antwoorden
  • Op mijn Athlon XP 1900+ processor zaten vier viltjes. Deze zijn er bij het schoonmaken afgegaan (verpulverd) Ik heb dus een set (4 stuks) nieuwe viltjes nodig en moet weten waarmee ik deze kan vastplakken (i.v.m. warmte-ontwikkeling processor) Wie kan mij informatie geven of weet waar deze viltjes verkrijgbaar zijn?
  • Je kunt in de bouwmarkt wel viltjes halen, die je onder meubels kunt plakken, ter voorkoming van krassen op een parketvloer. Ik weet niet of ze de juiste dikte hebben, maar je kunt het iig proberen. Zo duur zijn die dingen niet.
  • Die viltjes zaten op de vier hoeken van de cpu, en hebben als doel de horizontale stabiliteit van de cooler te verbeteren. T.t.z. de cpu core ligt wat hoger dan het keramisch plaatje, wat het draagvlak enigzins onstabiel maakt. Zoals Gerben reeds aangaf; goed op de dikte letten.
  • Bedankt voor jullie reactie. Ik zal dit in de loop van deze week gaan proberen. Jullie horen nog of het is gelukt. Normaals bedankt. Vr. gr. Jan Wolf
  • kunt volgens mij beter de viltjes eraf laten. Wanneer je te dikke viltjes plaatst maakt de koeler niet goed contact met je processor (dat kleine vierkantje in het midden) en loop je kans dat ie te heet wordt en verbrand. ....wanneer de koeler goed vast zit (niet te los) dan kan de koeler gemonteerd worden op de processor zonder de viltjes... dan blijft het contact goed... is trouwens geen vilt maar een soort rubber...en ik denk dat de processor op de plaats van de viltjes niet ècht heet wordt... Ik heb hier nog een 1400 een 1800 en een 1900 liggen die niet meer worden gebruikt mèt viltjes..... jammer dat je misschien niet in de buurt woont?... :roll:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.