Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mijn computer gaat niet meer aan

Anoniem
roco54
5 antwoorden
 • Hallo allemaal.

  Ik heb een Dell computer, Dimension 5150. Deze dell computer gaat nu niet meer aan..
  Op een dag wilde ik op mijn computer gaan en drukte daarvoor de I/O panel in, het aan/uit knopje. Meestal zal deze dan groen worden en de computer zal dan worden opgestart alleen deze keer gebeurde er niets. Het I/O panel werd steeds om de 3 seconden oranje en dan weer 3 seconden later weer. Ook hoor ik steeds een raar soort getik om de 3 seconden. Als ik de knop dus inklik, gebeurd er niets en start mijn computer niet op.. Als ik de stekker uit het stopcontact haal dan stopt het getik en dat heb ik maar zo gelaten want het is erg irritant.
  Ik heb even op internet rondgekeken en er stond dat mijn batterij misschien vervangen moest worden..
  [b:ba84037edc]
  Ik weet nu eigenlijk niet wat ik moet doen en ik hoop dat iemand een oplossing heeft voor mijn probleem.[/b:ba84037edc]

  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Annemijn.
 • maak eerst de pc open en controleer of er niet ergens een kabel is losgeschoten. let er wel op dat bij sommige merk pc's dit niet mag zonder de garantie te verliezen dus controleer dit wel van te voren

  ik zou zelf zeggen dat je voeding overleden is. helaas is dit vrijwel niet te testen, behalve door er een andere voeding aan te hangen. heb je nog garantie? of ken je iemand die een pc kan bouwen en er dus even een nieuwe voeding aan kan hangen?

  de batterij lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar het is mogelijk. deze kosten een paar euro dus je kan het even proberen
 • De batterij kun je testen met een multimeter. Deze moet 3,3 volt geven. Geeft de meter geen 3,3 volt aan of helemaal niets dan is de batterij leeg.

  Mijn eerste gedachte is overigens niet de batterij, maar de voeding. Als de batterij leeg is dan moet je dat gemerkt hebben doordat in Windows de datum/tijd achterliep en/of bij het opstarten meldingen dat het bios niet correct ingesteld is.

  Wat je kunt proberen is om alleen het moederbord van stroom te voorzien. D.w.z. van de harde schijf, dvd-speler, diskettestation e.d. de witte molex stekker of zwarte sata stekker te verwijderen.

  [img:903e0f5f91]http://img124.imageshack.us/img124/5838/poweryb4.png[/img:903e0f5f91]
  Links de Molex stekker en rechts de sata stekker.

  Als je pc nu ook niet wil opstarten dan is je voeding waarschijnlijk kapot.
 • als de batterij kapot is krijg je het bios, die wil weten hoe laat het is/ datum.
  90% kans dat je voeding kapot is. wat voor een systeem heb je?
 • Een antwoord is niet zo eenvoudig gegeven, ik heb met dit soort problemen zelf al een tijdje gestoeid en weet dat je het stap voor stap moet aanpakken.
  De kans dat je voeding kapot is acht ik groter dan bijvoorbeeld je moederbord.
  Van veel fabrikanten is bekend dat ze een kwalitatief mindere voeding er in stoppen.
  Een terechte opmerking is ook om eerst te kijken of je nog garantie hebt op de PC, 2 jaar heb je al wegens Europese regelgeving en dan heb je nog te maken met een verwachte levensduur.
  Maar goed stel je hebt geen garantie meer, kijk dan eerst naar je voeding, wat staat er op aan gegevens, hoeveel watt is de voeding en hoeveel AMP. levert hij op de 12 volt rail?
  Twee dingen zijn meestal de oorzaak, je voeding en je harddisk, begin naar het kijken naar je voeding.
  Dat tikken wat je hoort bij het opstarten kan het opstarten van je harddisk zijn en van je fans, ik heb dat ook meegemaakt!
  Vaak is het niet eenvoudig om te weten of je voeding nu kapot is of niet maar bij twijfel kun je gerust er een andere voeding in hangen en voor een licht systeem heb je al een A merk voor nog geen ¤50 of zelfs nog minder, voordeel is dan ook dat het rendement hoger is en je minder stroom uit de muur trekt voor dezelfde prestaties.
  Dat batterijtje gaat vaak lang ,mee en je kunt elk 3 volt batterijtje gebruiken dat gelijk is aan de originele batterij.
  Let wel als je de batterij verwijderd dat de instellingen terug gezet worden naar fabriekswaarden en vergeet niet de tijd en jaartal weer in te stellen.
  Als een harddisk echt kapot is zul je na het opstarten zien "no bootable medium found"
  Je kunt voor de zekerheid ook het volgende nog even doen.
  Demonteer de videokaart en maak de contacten schoon en monteer deze weer, doe hetzelfde met de geheugenlatjes en als laatste controleer of de stekker van je SATA schijf goed zit, zet hem anders op een andere aansluiting.
  Vergeet nooit als je dit doet jezelf te ontladen, pak de pootjes van de aarde vast van bijvoorbeeld een geaard stopcontact, en klaar voor actie!
  Als dan alles start doe dan voor de zekerheid een schijfcontrole op fouten, enkel op fouten want slechte sectoren laten controleren duurt echt uren en nog eens uren!
  Veel sterkte er mee en probeer het stap voor stap te controleren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord