Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

defecte videokaart laptop, nieuwe?

3 antwoorden
  • Heb een laptop (HP Pavilion, serienr weet ik even niet) van nog geen 2 jaar oud. Had processor van 2 ghz, geheugen bijna 2 gig en harde schijf was ook ruim 40gb. Zaterdagavond ineens allemaal strepen/blokjes op 't scherm. heb hem weggebracht bij een monteur en kreeg daar te horen dat de videokaart kapot was en dat die 400-500 euro zou kosten (omdat hij aan 't moederbord vastzit). Nu gaven ze me de keus: of laten repareren voor dat geld (garantietermijn is verlopen), of nieuwe kopen. volgens de monteur heb je van hetzelfde type laptop zo eentje voor 500-600 euro. veel geld, vind ik zelf en ben nu op zoek naar alternatieven: - bestaan er net als externe harde schijven ook externe videokaarten en zo ja, hoe duur zijn deze? - hoe kan het dat een videokaart (en dus hele laptop eigenlijk) na amper 2 jaar al stuk is? De laptop werd voornamelijk gebruikt voor internet, word en een pc spel Sims (dat er goed op kon en volgens monteur ook geen probleem gaf). Laatste weken vooral tekstverwerking (Word) - Kan ik voor dat geldt ook een nieuwe kopen met zelfde eigenschappen als deze (17 inch scherm, draadloos internet, 2 ghz processor, ruime harde schijf en 1 gig aan geheugen, windows Vista)? - zo ja, wat voor merk zou dan goed zijn en welk merk gaat het langste mee? Vergat erbij te zeggen: laptop is al eens eerder weggeweest voor een kleine reparatie (voeding kapot) en voor videokaart het begaf, is de accu ook kapot gegaan: die ging normaal anderhalf uur mee, nu zag je hem na 5 minuten leeglopen.
  • Repareren is inderdaad geld verspilling. Een externe grafische kaart bestaat niet dus dat wordt inderdaad of repareren of een nieuwe. Wat is je budget voor nieuw? Deze nieuwe zal waarschijnlijk ook wel weer sneller zijn dan je oude dus je kan er ook weer langer mee vooruit dan met je oude laptop (indien je die zou repareren). Je kan eens naar zoiets kijken, een Dell 17 inch, vanaf 579: http://www1.euro.dell.com/nl/nl/thuis/Laptops/studio-1747/pd.aspx?refid=studio-1747&s=dhs&cs=nldhs1
  • Heb je de officiele HP garantie termijn al gechecked? je zou kunnen nagaan of de reparatie onder coulance valt. Verder verwacht ik dat de kosten mogelijk de helft zullen zijn. Soms levert een defecte LCD en/of kabel rare strepen op.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.