Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Errors nieuwe geheugenstrips OCZ

Erik0
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gisteren een memtest uitgevoerd, nadat ik na diverse malen proberen, windows 7 nog steeds niet kon installeren. Ik kreeg tijdens de installatie steeds weer een andere foutmelding (BSOD's e.d.)…. Men adviseerde mij een memtest uit te voeren. Dit is het resultaat:
  [img:277975fb64]http://erikvandeven.com/images/IMG_1156_k.jpg[/img:277975fb64]
  Het vreemde is dat alle apparatuur (moederbord, ram geheugen, voeding etc. etc.) nog geen 3 dagen oud zijn, splinternieuw. En beide strips zijn volgens de test niet goed. Mijn vraag dus, is het geheugen nu echt kapot of kan het liggen aan dat ik de verkeerde voltage in de bios heb ingesteld of dat het niet ondersteund wordt door het moederbord? Het geheugen staat namelijk niet in dit lijstje (ik heb overigens het volgende geheugen OCZ3G160004GK):
  http://www.gigabyte.co.jp/FileList/MemorySupport/mb_memory_ga-p55m-ud2.pdf
 • Ook het duurste en beste materiaal kan bij aankoop defect zijn. Kun je het geheugen in een andere pc testen? Staat het geheugen op de correcte snelheid (niet altijd standaard het geval)? Bios al eens gereset?
 • het kan goed mogelijk zijn dat het geheugen niet compatible is met je moederbord.

  Zo had ik dat begin dit jaar, toen ik een Core i7 PC voor iemand samenstelde met een Gigabyte X58 mobo met 12gb OCZ geheugen. Memtest gaf errors aan, maar in mijn PC werkte het geheugen perfect. Het bleek niet compatible te zijn.

  Wellicht, als je die mogelijkheid hebt, kan je het geheugen bij iemand anders in de PC testen. Als het daar werkt, dan ligt het aan de compatibiliteit. Werkt het niet, dan is het geheugen waarschijnlijk defect (maar het zou dan ook kunnen zijn dat het geheugen ook niet compatible is bij die persoon, maar dat weet je maar nooit, stel …).
 • [quote:aefa57b6ae="gerben"]Ook het duurste en beste materiaal kan bij aankoop defect zijn. Kun je het geheugen in een andere pc testen? Staat het geheugen op de correcte snelheid (niet altijd standaard het geval)? Bios al eens gereset?[/quote:aefa57b6ae]

  Ja ik heb de bios al eens gereset, meer dan eens… Maar nu is het zelfs zo dat ik niet eens meer voorbij het bootscherm kom…… Dus ik ga het geheugen eens bij iemand anders testen. Ik weet alleen niet wie een computer zal hebben met een moederbord die DDR3 geheugen ondersteund…. Ik zal het toch echt even moeten testen, als er namelijk niets aan de hand is met het geheugen zal ik meer als 50 euro moeten betalen aan arbeidsuren bij Zercom. Het blijft namelijk ook vreemd dat beide geheugenmodules evenveel errors bevatten, persoonlijk denk ik dat normaal gesproken die kans best klein is….
 • klopt, precies daarom denk ik dat het geheugen incompatible is met je moederbord.
 • Bij error met memtest86 check je eerst deze hyperlink met info daarover Troubleshooting Memory Errors. Waarin een aantal instructies staan, die je zou kunnen uitvoeren.

  Had je het geheugen op de juiste manier bijgeplaatst? Zoals in deze hyperlink wordt beschreven
  http://www.computerfeeling.nl/pages/geheugenbijplaatsen.asp Had je wel gebruik gemaakt van een antistatisch polsbandje? Als je de PC zelf in elkaar gezet hebt, is het inderdaad belangrijk dat je er achterkomt of de errors veroorzaakt worden door het werkgeheugen, het moederbord of de CPU.
 • Test je geheugenstrips ook 1 voor 1.

  Bij mij was het ook direct bij aankoop mis.

  Memtest86 gedraaid en gaf errors. Toen 1 voor 1 getest en bleek dat er 1 van de sticks kapot bleek te zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.