Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

None
20 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar onderdelen voor een nieuwe PC. daar ik niet meer zo op de hoogte ben van de laatste stand van zaken op dit gebied vraag ik jullie mij te helpen. Ik ben op zoek naar een moederbord (liefst van Gigabyte), goede eventueel dual core processor en geheugen. Processor liefst AMD maar Intel mag natuurlijk ook (als die betere prestaties geven). Wat doe ik met het ding, films monteren, foto's en geluids bewerking. Een goede grafische en geluidskaart heb ik al. Moederbord mag rond de 130 Euro kosten.
 • [quote:7869d7383d="rob bogers"]Moederbord mag rond de 130 Euro kosten.[/quote:7869d7383d]En wat mag de upgrade in totaal kosten?
 • De upgrade mag ongeveer 700 Euro kosten, dus geheel werkend mobo met processor, geheugen koeling enz..
 • En misschien een nieuwe harddisk?
 • Ik barst van de harde interne schijven (5 stuks geloof ik, waarvan 2 van 1TB) en ook nog een externe backup schijf van 1TB. ik hoef ook geen kast en CD-rom writers, dus alleen mobo met de daarbij behorende contrapties.
 • [quote:2394f39cdd="rob bogers"]Ik ben op zoek naar een moederbord (liefst van Gigabyte), goede eventueel dual core processor en geheugen. Processor liefst AMD maar Intel mag natuurlijk ook (als die betere prestaties geven). [/quote:2394f39cdd]

  Een dualcore of quadcore gaat het sowieso worden, singlecore processoren zijn in een gewoon desktopsysteem echt niet meer van deze tijd.
 • Ik wil er wel op vooruit gaan. Ik ben zelf ook even aan het zoeken geweest. Is dit misschien wat?
  Gigabyte GA-EX58 UD3R met een i7 920 Intel en een tripplepack DDR3-1333 (totaal 6 Gig geheugen)
 • Nou 700 euro hoeft het tegenwoordig ook niet te kosten, zie bijv.:
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/69500
 • [quote:8941d818df="rob bogers"]Is dit misschien wat?
  Gigabyte GA-EX58 UD3R met een i7 920 Intel en een tripplepack DDR3-1333 (totaal 6 Gig geheugen)[/quote:8941d818df]i7 920 op socket 1366 is interessant als je stevig wilt gaan overklokken, maar i7 860 op socket 1156 is op zich een voordeligere en zelfs betere keuze.
 • Je hebt helemaal gelijk maar ik ga uit van ik dacht "het nieuwste", dus 1366 processor. Of ik moet helemaal abuis zijn.
 • [quote:2fedd4b3a0="rob bogers"]ik ga uit van ik dacht "het nieuwste", dus 1366 processor. Of ik moet helemaal abuis zijn.[/quote:2fedd4b3a0]Chronologisch gezien is socket 1156 nieuwer dan socket 1366. :wink:

  Strategisch gezien is socket 1156 wel lager geclassificeerd dan socket 1366, maar bij i7 860 en de i7 920 liggen de prestaties heel dicht bij elkaar. Maar het socket 1366 platform is wel relatief duurder.
 • Dank voor de update. ik ga nu eens zoeken op het 1156 systeem. wat dacht je van de Gigabyte P55-UD4. Is dit een goede basis. Ook nog wat, er moet wel een floppy-controller op zitten, ook al is dit achterhaald?
 • [quote:7bff95cca7="rob bogers"]wat dacht je van de Gigabyte P55-UD4.[/quote:7bff95cca7]Mja, prima moederbord. Maar wat vind je voor jezelf de meerwaarde boven bijv. de voordeligere UD3/UD3R?
  [quote:7bff95cca7="rob bogers"]Ook nog wat, er moet wel een floppy-controller op zitten, ook al is dit achterhaald?[/quote:7bff95cca7]Wat doe je dan in vredesnaam nog met een floppy? :wink:
 • V.w.b het moederbord ging ik uit van een redelijke kostprijs. In vergelijking met de eerder gezochte scheelde dit al 20 Euro. en wat de floppydrive betreft, ik heb nog een hele doos vol met floppys en ik update mijn Bios nog steeds met een floppy, Tja het is me wat. Kan er nog steeds geen afstand van doen :D
 • BIOS flashen met een floppy is idd. niet meer (voor moederborden) van deze tijd. Dat neemt niet weg dat de meeste ATX moederborden nog steeds een floppy controller hebben, zo ook die van Gigabyte.
 • Ja het kan een achterhaalde gedachte zijn maar mijn huidige Bios vraagt ook nog steeds om een floppy in het scherm en daar zoek ik ook naar bij de speurtocht naar mobo's. Ik ben wel zo modern dat ik al wel een LCD scherm heb en een draadloze optische muis maar daarintegen moet ik nog steeds de toetsen op mijn toetsenbord echt indrukken. Ik vind het wel achterlijk dat moederborden nog steeds zoiets als een Bios hebben, is dat niet een beetje achterhaald? Dat moet toch anders kunnen. Want het starten van een Bios kost een hoop tijd.
 • Nu zie ik voor het eerst bij geheugenbankjes een waarde CL9 9-9-24. Maar ook 9 9-9-26 maar ook met als laatste waarde 2T. Nu heeft dit met de timing te maken maar waar moet ik zoeken om een passende combinatie te vinden. De processor wordt waarschijnlijk de i7 860
 • Ik had in mijn suggestie veel strakker getimed geheugen voorgesteld, nl. CL 7-7-7-20.
  http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_10666_platinum_amd_edition
 • Jouw suggestie zal de beste keuze zijn, echter ik kan in de beschrijving van het door mij genoemde mobo niets over deze waardes vinden. is dit echt cruciaal? m.a.w is een "Cas Latency van 9 9-9-24 echt merkbaar slechter? Het is mij niet geheel duidelijk. Ik snap inmiddels door een kleine zoektocht dat hoe lager hoe beter en dat je geen verschillende soorten door elkaar moet gebruiken wat CL betreft maar merk je dat dan ook. Ik bedoel maar, het opstarten van mijn PC op dit moment tot ik echt wat kan doen neemt al ruim 3 minuten in beslag. Dus Bios laden, Windows opstarten, virusscanner opgestart en modem gereed. Ik noem nu maar eens wat.
 • Waarom ik niet heb gekozen voor de UD3R maar de UD4, ik heb nog even voor alle zekerheid gekeken want de veschillen vallen niet zo op maar op de door mij gekozen versie zitten een paar interne uitbreidingskaart aansluitingen meer en iets waar ik ook niet zonder kan en helaas ook uit een ver verleden een mogelijkheid om een seriele aansluiting aan te sluiten (heb ik nodig voor de treinbesturing) Helaas kan mijn treincentrale beter overweg met serieel dan met USB en dat is een klacht van meer gebruikers van dit type centrales (Uhlenbrock Intellibox) Serieel naar USB geeft nogal wat problemen door slechte drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.