Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

XP start niet op

Anoniem
vanveenj
14 antwoorden
  • Op gegeven moment stond compu vast. Opnieuw opgestart met als resultaat geen opstartscherm (BIOS etc.) meer. Kan dus ook niet in BIOS en uiteraard start de Windows CD of een andere bootable CD niet op. Videokaart zit op moederbord. Denk zelf aan iets met moederbord, maar hoe kom ik daarachter.
    Iemand enig idee?
    Sparks
  • geen bios, dan eerst een andere voeding proberen.
    overigens: het zou ook een warmteprobleem kunnen zijn heb je meteen opgestart of heb je een tijdje gewacht?
  • Compu heeft aantal uren uitgestaan. Hoor bij aanzetten wel vertrouwde geluiden van koeling etc.
  • ja, maar dat wil niet zeggen dat de voeding nog oké is.
    een voeding bestaat uit meerdere circuits, en een enkel ledje of fannetje doet het bijna altijd nog wel.
  • Ik verdenk het geheugen. Memtest dus…
    Start ie wel op met een bootable CD\DVD?
    perloc
  • Bij opstarten blijft scherm zwart. Kan dus niet in BIOS en ook niet opstarten via bootable CD. Bij geen/slecht geheugen krijg je volgens mij een piepje…
  • Ik denk juist GEEN piepje bij slecht geheugen dus….
    Haal het geheugen eruit. Pak het uitsluitend bij de kanten tussen de vingers vast. Blaas de connector, waar het in zit, schoon.
    Pak een gummelestiekje en gum de contacten-rijen schoon aan beide kanten.
    Plaats het geheugen er weer in, en zorg ervoor dat het goed is aangedrukt.
    Als je geluk hebt doet ie het weer.
    Anders een rijtje geheugen kopen en opnieuw proberen.
    perloc
  • Zal het proberen, maar heb mijn twijfels omdat er 2 stripjes inzitten en dan zouden die allebei niet goed moeten functioneren.
  • En de monitor is getest en OK ?
  • heb je onlangs iets nieuws aangesloten? hardware? rand apperatuur? verwijder dat eerst
    g
  • Monitor werkt goed (andere compu geprobeerd).
    Geen nieuwe hardware en als die niet goed zou zijn moet je toch altijd nog je opstartscherm krijgen en in de BIOS kunnen.
  • ik zou eens proberen de cmos te resetten; bij nieuwe moederborden is daar een knopje voor, maar bij de oudere moet je de batterij op het moederbord eruit klikken, tien seconden wachten en weer erin zetten, hierdoor word je bios gereset en hoord hij het weer te doen. cmos batterij is meestal zilver en zit dicht bij je southbridge
  • Geheugen strip "schoongemaakt", C20232 batterij verwijderd en na ongeveer minuut weer gemonteerd. Allemaal geen resultaat.
    Heb geen zin om geld te spenderen aan verder onderzoek, dus binnenkort HD en geheugen eruit en naar de stort met het apparaat.
  • haal dan ook de koeling en processor eruit,en koop een ander moederbord.
    Wat voor mobo had je?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.