Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Processor geeft rare temperaturen!

12 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik heb een Q6600 en ben een beetje bezorgd over de temperaturen, als de cpu 0% is geeft speedfan aan dat de temperatuur rond de 78 graden is, terwijl everest aangeeft dat hij 12 graden is. als ik de cpu stress met prime 95 geeft speedfan aan dat de cpu 108 graden is terwijl everest aangeeft dat hij 25 graden is. speedfan temps zijn veel te hoog en everest veel te laag?? ik gebruik gewoon de stock cooler van intel, goed gemonteerd, koelpasta goed erop, geen stof tussen de ribben. weet iemand een oplossing?
 • Probeer het gratis programma CoreTemp eens. Volgens mij geeft die de processortemperatuur nauwkeuriger in beeld dan de door jou genoemde programma's.
 • coretemp geeft bij de vier cores verschillende temps aan: core0: 65C core1: 55C core2: 70C core3: 58C en stressed word het nog erger: core0: 100C ( gaat op een of andere manier niet hoger als 100) core1: 96C core2: 98C core3: 96C overstappen op nieuwe processorkoeler of ervan uitgaan dat deze lezingen onwaarschijnlijk zijn?[/img]
 • Als de waarde correct zouden zijn (en dat is niet zo best) dan kunnen er twee dingen mis zijn. Of de koeler zit niet goed op de cpu gedrukt, of die hele koeler werkt niet. Dat laatste is heel simpel te testen door met je hand te voelen hoe warm die is. met een CPU van 100 graden zou je koelblok ook snikheet moeten zijn. Mijn inschatting is overigens dat die waarden nergens op slaan. Volgens mij overleeft een cpu geen 100 graden.
 • In het BIOS is het meestal ook mogelijk om temperaturen te zien. Kun je dat ook eens doen? Kijken of dat overeenkomt met hetgeen Coretemp aangeeft. Hoe hard draait je fan trouwens en draait hij altijd op dezelfde snelheid, ook bij stress?
 • koelpasta vervangen, koelblok stevig erop gedrukt, weet zeker dat hij er goed op zit en via de bios word hij ook rond de 80-90 graden. ik heb een fancontroller en ik heb de fan van mijn cpu altijd op 100%draaien. de fansink word niet echt warm. kan het ook zijn dat het kleine koelertje wat erop zit niet voldoende vermogen heeft om een quad core te koelen? (een vriend van me heeft een pentium3 met precies dezelfde koeler en zn cpu word rond 50C)
 • hoe kan je in godsnaam een P3 cooler op een quadcore monteren . dat vraagt om moeilijkheden . wat een dombo ben jij .
 • [quote:cefb5cffd1="bsa100"]hoe kan je in godsnaam een P3 cooler op een quadcore monteren . dat vraagt om moeilijkheden . wat een dombo ben jij .[/quote:cefb5cffd1] Om nou iemand voor dombo uit te maken. Niet iedereen heeft even veel kennis. Daarnaast lijkt het mij stug dat hij een P3 cooler gemonteerd heeft, omdat deze vast gezet wordt met een klemmetje en volgens mij past zo'n cooler niet op een socket 775 processor. Dus laat de TS eerst eens aan geven welke cooler hij heeft.
 • Beetje rare actie om iemand voor dombo uit te maken van BSA100 en niet echt netjes. Probeer Realtemp eens is, goed programmaatje voor Intel Processors : http://www.techpowerup.com/realtemp/
 • Intel heeft hun standaard koelers heus wel voor verschillende sockets gemaakt hoor :P het plaatje waarmee je hem monteert is anders maar het koelblok en de fan is precies hetzelfde. heb trouwens mijn moederbord+processor+ram+cpukoeler+case in een setje gekocht, dus dan verwacht je wel dat ze een koeler erbij doen die het fatsoendelijk doet he. realtemp gerobeerd, nog steeds temperaturen van maximaal 105 graden, denk dat ik eens een andere koeler ga halen en dan de resultaten posten ;)
 • hebben jullie misschien advies voor een goede koeler tussen de 30-40 euro? ik wil wel online kopen, heb alleen geen creditcard
 • [quote:108f874f9d="martijnnn"]hebben jullie misschien advies voor een goede koeler tussen de 30-40 euro? ik wil wel online kopen, heb alleen geen creditcard[/quote:108f874f9d] Je kan ook zonder creditcard betalen. Vooruitbetalen, Ideal (beetje raar dat sommig shops zals Azerty daar extra geld voor vragen overigens) of onder rembours.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.