Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Aansluiten Frontpanel stekker van kast op moederbord

None
17 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een computerkast met een stekker voor de Front panel (onderste aansluiting, zie plaatje hieronder) die aangesloten moet worden op een moederbord waarbij er minder pinnetjes zijn (bovenste plaatje, zie hieronder).

  Mij is niet duidelijk wat bij het bovenste aansluiting nu de plus en de min is bij HD led en Power led. Kan ik de onderste stekker op de bovenste aansluiten zonder problemen?

  [img:13b9cc3aea]http://i63.photobucket.com/albums/h127/sp98/Fpanel.jpg[/img:13b9cc3aea]
 • [quote:da517a2c44="analvabeed"]Hallo,

  Ik heb een computerkast met een stekker voor de Front panel (onderste aansluiting, zie plaatje hieronder) die aangesloten moet worden op een moederbord waarbij er minder pinnetjes zijn (bovenste aansluiting, zie hieronder).

  Mij is niet duidelijk wat bij het bovenste aansluiting nu de plus en de min is bij HD led en Power led. Kan ik de onderste stekker op de bovenste aansluiten zonder problemen?

  [img:da517a2c44]http://i63.photobucket.com/albums/h127/sp98/Fpanel.jpg[/img:da517a2c44][/quote:da517a2c44]
 • `Die stekker hoort op een andere plek op t moederbord
 • Het is maar de vraag of er een connector voor deze stekker op het mb zit. Zit alles aan elkaar of kun je die stekker in losse stukjes splitsen?
  Wat die plus en min betreft, bij Asus was het zo dat de kant met het opschrift zichtbaar moet zijn als je er van links naar kijkt.
 • De term cathode duidt op +, anode op -. Nu past die P5 niet precies op het moederbord, welke kast betreft het en welk moederbord. Zo kijkend naar de betekenis van de pinnen, vraag ik me af waar de verschillende +5V DC, GND's en de Chassis ID0, ID1 en ID2 voor worden gebruikt. Ik zou verwachten dat je daar kennelijk wel wat mee zou moeten doen, alleen kan dat waarschijnlijk niet zonder extra aanpassingen. Ik zou het zelf riskant vinden om de +5V DC aan te sluiten op een ogenschijnlijk ongebruikte pin op het moederbord dus ja, ik zie wel enig risico om het ene met het andere te verbinden.
 • Het is één connector, maar ik kan de pinnetjes eruit halen en omwisselen.

  Even voor de duidelijkheid, waar kruisjes staan in de onderste afbeelding, zijn geen kabeltjes van de kast naar de stekker aangesloten. Alleen de witte, rode, groene en zwarte zijn aangesloten. Dus de +5V wordt niet aangesloten. Er zit ook geen resetknop op de kast, dus daar lopen ook geen kabels naar toe.
  Wat er dus feitelijk aangesloten wordt is de HD led, Message led en Power knop. Meer niet.

  Kast is van HP, DC7100 CMT. Moederbord is van Packard Bell, OEM Gigabyte GA-8I945PM-RH.

  De cathode, anode benaming is wel verwarrend! In een handleiding van Gigabyte (ander MB) staat er bij anode +, en cathode -.

  Kleur is meestal positief, en zwart of wit negatief had ik gelezen op internet.

  Nu ben ik ook nog aan het stoeien met de front Audio, bij de kast zitten dan ook weer van die niets zeggende kleuren, maar die stekker kan er maar op één manier op, dat wel.
 • Voor kathode en anode zie
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kathode
  Bij een batterij of accu is de anode de plus en kathode de min.
 • Dank.

  Over Chassis D heb ik alleen dit kunnen vinden:
  [quote:4daeffb8bf]System ID Switch (SW1)
  The System ID switch is a three-position switch used for chassis ID. Settings should be changed only by an authorized servise provider.[/quote:4daeffb8bf]
 • De kathode van de LED is de min, meestal de zwarte draad, de anode is plus, meestal de rode draad, in ieder geval meestal juist niet de zwarte, tenzij er - en + op het stekkertje staan.
 • Dan is het bij HP net andersom. Kan ik die gerust omdraaien? Ik heb dat ergens gelezen, het enigste wat er dan gebeurd is dat de leds dan continu branden. Klopt dit?

  Overigens staat er op de stekker van de HP kast (onderste plaatje) bij nr. 2 PS LED cathode, een driehoekje. Betekent dat de rode draad dan de min is?

  Over de Front Audio heb ik dit kunnen vinden.
  Op het moederbord is dit (althans voor HD):
  1. Mic2_L—-2.GND
  3. Mic2_R—–4.-ACZ-DET
  5. Line2_R—6.FSense1
  7. FAudio_JD-8.No Pin
  9. Line2_L—-10. FSense2

  De originele HP stekker is (waarschijnlijk) zo:
  1. Mic In Left (Tip)———2. Analog GND
  3. Mic in Right (Sleeve)—4. Front Audio Detect (NIET AANGESLOTEN)
  5. HP Out Right————6. Sense_1 Return
  7. Sense Send————-8. No Pin
  9. HP Out Left————–10. Sense_2 Return

  Ik heb het idee dat die overeenkomen. Klopt dit?
 • LEDjes kan je gewoon omdraaien. Dan branden ze alleen niet.
 • [quote:5c910ef4bd="Kjiratsiekoedel"]LEDjes kan je gewoon omdraaien. Dan branden ze alleen niet.[/quote:5c910ef4bd]En soms krijgen ze een andere kleur. Omdraaien mag dus.
 • Goed, met die ledjes lukt mij wel.

  Het grootste probleem is de Front Audio. Ik ben er inmiddels achter dat de aansluiting van de kast ook HD audio ondersteund.
  Moederbord wat erin komt is dus zo:
  1. Mic2_L—-2.GND
  3. Mic2_R—–4.-ACZ-DET
  5. Line2_R—6.FSense1
  7. FAudio_JD-8.No Pin
  9. Line2_L—-10. FSense2

  De layout van de stekker is waarschijnlijk één van deze twee (is helaas niet terug te vinden in de handleidingen):
  1. Mic In Left (Tip)———2. Analog GND
  3. Mic in Right (Sleeve)—4. Front Audio detect
  5. HP Out Right————6. Sense_1 Return
  7. Sense Send————-8. No Pin
  9. HP Out Left————–10. Sense_2 Return

  of

  1. Mic In Left (Tip)———2. Analog GND
  3. Mic in (Sleeve)———-4. NC
  5. HP Out Right————6. Headphone Sense
  7. Front Audio detec——–8. No Pin
  9. HP Out Left————–10. NC

  Kleurcodering stekker is:
  1. Zwart—2. Zwart
  3. Wit——4. NC
  5. Rood—-6. Groen
  7. Zwart—8. NoPin
  9. Geel—-10. Lichtblauw

  Kan het kwaad als de aansluiting van de kast de onderste blijkt te zijn, en ik deze op het moederbord aansluit?
 • Ik had iets dergelijks onlangs ook met de Thermal Take M9. Ik heb de boel bekeken, gekozen voor HD audio omdat die aansluitingen mij het meest bruikbaar vond en het minst conflicterend. Het resultaat was voor mijn MB ok. Wat je kan checken is of zwart naar GND gaat of toch naar de connector.
 • Eén zwart kabeltje van de Audio gaat naar de GND, zit vast aan de behuizing van de Front USB en Audio. GND is dan ook gekoppeld aan de USB GND, welke ook daar aan de behuizing vast zit gesoldeerd.

  Openmaken van die behuizing is niet mogelijk.

  Ik hoop dat ik niks beschadig op het moederbord als het toch verkeerd aangesloten is?
 • [quote:89c914358c="analvabeed"]Eén zwart kabeltje van de Audio gaat naar de GND, zit vast aan de behuizing van de Front USB en Audio. GND is dan ook gekoppeld aan de USB GND, welke ook daar aan de behuizing vast zit gesoldeerd.[/quote:89c914358c]Dit is op zich ok. Ik zou dit niet verbinden met pinnen die niet GND zijn.
 • Blijft lastig, omdat er drie zwarte draadjes bij zitten. Helaas heb ik geen multimeter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.