Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc gaat uit

7 antwoorden
  • mijn pc lijkt wel regelmatig spontaan uit te gaan. Sinds wij hier wonen heb ik al 4 keer opnieuw de recovery cd gebruikt, alles weg, en alles weer nieuw. De systeemkast staat naast de verwarming, het enige logische wat ik kan bedenken is dat het te warm wordt en dat het dan uit gaat. Zou dit kunnen?
  • Dat is heel goed mogelijk. Heb je speedfan op je pc staan? Hiermee kan je de temperatuur van je cpu bekijken. Is de behuizing ook stof vrij? Het koelblok van de cpu wi look nog wel eens vol met stof zitten.
  • vertel eens wat meer over je pc (onderdelen, leeftijd, etc...) en hoe is de electriciteit in huis? (oud huis met oude bedrading, geaard?, stabiele spanning of vaak knipperende lampen, etc...) en gebeurt t ook als je verwarming uit staat?
  • kan zeker een warmte probleem zijn . zet de kast eens open . en kijk dan wat er gebeurd . je kan dan ook meteen wat stof van de cooler weg halen .
  • Deze pc heb ik http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1087623/0 De electriciteit hier moet goed zijn, dit huis is net verbouwd door de woningbouw. Totale verbouwing gehad deze huizen. Geen knipperende lampen helemaal niets geen storing. De behuizing is ook stofvrij, ik heb het nu even aan de andere kant van de computer tafel gezet, nu even afwachten wat het doet.
  • Het kan ook zo zijn dat er een condensator op je moederbord bol staat, die zorgt ook voor regelmatige uitval, kijk dat even na. Is dat het geval kan je die condensator 'laten' vervangen of een andere moederbord halen. Je kan ook een extra fan plaatsen en je computer zo goed mogelijk koelen en ook van de verwarming vandaan halen. Stof vrij maken van de CPU is ook van belang. En idd specifieker zijn met wat voor onderdelen er in zitten en de leeftijd van je computer melden is ook handig.
  • euhm, nou ik ben niet écht zo super thuis met wat er allemaal in zit hoor, ik weet wel dat ik de pc kocht toen het bij de aldi te koop was :lol: Het is in ieder geval niet weer uit gegaan sinds het bij de verwarming vandaan is :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.