Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Na opnieuw starten overclock weg. hoe kan dit ?

MirageH1992
3 antwoorden
  • Hey mensen.

    Kijk even in mijn onderschrift voor PC specs.

    Ik heb 9 maanden lang mijn Q6600 op 4.08ghz laten draaien. Nooit probs mee gehad (zeer goede processor koeling / airflow!) bij een invoer van:
    MP: 9x
    Clock frequentie: 454
    Cpu voltage: 1.27500
    EIST: uit

    Tot vanochtend. Ik druk mijn PC aan, boot in Windows 7 Ulti 64b, kijk bij Everest voor de huidige temps en ik schrik me laveloos.. De OC van 4.08ghz is terug naar de standaard waarde van 2400mhz. Nu is zelfs ook de EIST (c1e) weer aangezet.

    De EIST krijg ik wel weer uit, maar wat ik ook probeer, het moederbord slaat de ingevoerde gegevens voor een OC niet op. Bijvoorbeeld 9x (multiplier) bij 334 (clock freq) moet op 3.00ghz uitkomen. Als ik dan in Windows kom, dan staat ie weer vrolijk op 2.4ghz.

    Weet iemand hoe dit komt ?

    Mijn Q6600 komt niet uit de winkel, maar is 'hand-picked' door Intel. Ik heb de cpu ook direct bij Intel ingekocht begin 2008. Ik heb nooit probs gehad.

    De reden dat ik dit storend vind, is omdat ik programma's als Autodesk Maya gebruik en Photoshop, maar ook Adobe Premier. Dit zijn redelijk zware programma's en ik wil niet altijd direct geld uitgeven aan nieuw spul om het te kunnen draaien, als een OC ook volstaat.

    Wellicht moet ik een biosflash doen, maar voor zover ik weet lost dit alleen compatibiliteit voor nieuwe(re) cpu's op dit platform op.

    Ik hoop een goed antwoord tegemoet te zien. Autodesk Maya doet erg moeilijk atm.

    Alvast bedankt.
  • Ok dus als je bent opgestart en je gaat daarna terug in de bios dan staat het daar ook weer standaard?

    Windows 7 wil namelijk de snelheden niet goed weergeven.
    Mijn E8400 draait op 3.6 Ghz en windows 7 zegt 3.0 ghz.
    Kijk dus altijd voor dit soort dingen met CPU-z naar je snelheid. Als je intel speedstep etc. aan hebt staan moet je even gaan stressen tot je de snelheid kunt aflezen of kijk naar de MP die springt dan op 6 i.p.v 9 indien dat aanstaat.

    Wat voor mobo heb je?

    Kameraad van me heeft een Gigabyte EP35-DS3R en die heeft hetzelfde gehad. Had het op 3.6 ghz gezet nooit meer aan zitten klooien en ineens was hij weer standaard….
  • ik heb een dualboot met linux. in linux zegt ie ook gewoon 2.4ghz tegenover 4.08 de afgelopen 9mnd.

    cpuz geeft ook 2400mhz aan.

    ik wil gewoon weten waar dit door komt. Gigabyte antwoord zoals gewoonlijk met 'dan moet U dat opnieuw instellen' …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.