Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Uitwisseling hardware geeft verschillen

8 antwoorden
  • Ik heb twee (identieke) Dell Optiplex GX520. Zelfde BIOS, maar anders gedrag. In (1) ziet de BIOS wel het aangesloten CD-station en in (2) niet. Het station met kabel is uitgewisseld en daar mankeert het niet aan, het probleem ligt binnen (2). Als ik ook nog een FDD aansluit, wordt die in beide niet gezien. De BIOS van (1) ‘ziet’ uitsluitend de HDD, CD en een Netwerk Controller kaart. De BIOS van (2) slechts de HDD; geeft ook geen aanduiding van de Netwerkkaart. Er zit in beide geen aparte netwerkkaart want geïntegreerd in het moederbord. N.B. De software (XP) later ziet in (2) wel een netwerkkaart en is ook als zodanig te gebruiken. Waarom de BIOS dat niet aangeeft is me een raadsel (of waarom in (1) wel?); maar dat is minder belangrijk nu. Essentieel is HOE krijg ik het nu voor elkaar dat ook het CD-station en de FDD gedetecteerd worden? Het kan ook niet een kwestie van drivers zijn toch, want die kan ik (als ik ze al had) niet eens installeren want het systeem ziet deze hardware niet??
  • `Drivers downloaden op een USB stick en van daar installeren !? Toch ?
  • Normaalweg moeten hardware zoals een DVD speler gewoon herkent worden, zit alles wel goed aangesloten? Heeft ie power?
  • [quote:bc097880e5="Alipapa"]`Drivers downloaden op een USB stick en van daar installeren !? Toch ?[/quote:bc097880e5]Zoals ik al schreef, drivers installeren als er niet eens de betreffende hardware door de BIOS gezien wordt??? Waar/hoe doe ik dat?
  • [quote:b00c5b3550="dilbert55"]Normaalweg moeten hardware zoals een DVD speler gewoon herkent worden, zit alles wel goed aangesloten? Heeft ie power?[/quote:b00c5b3550]Kijk, dat dacht ik ook. Alles diverse malen opnieuw gecontroleerd en gehercontroleerd en opnieuw alles vastgedrukt, dus volgens mij zou DAAR het probleem niet mogen/kunnen liggen.
  • Hoe weet je dat Dell Optiplex GX520 nummer 2 de FDD en DVD drive niet worden gedetecteerd in het BIOS? Had je de DellTM OptiPlex GX520 Quick Reference Guide al gecheckt? Daarin staat onder andere beschrijving van de Diagnostic Lights op de voor- of achterkant van de PC behuizing. Welke van deze 4 Diagnostic Lights branden? Post eventueel een BIOS screenshot van Optiplex GX520 nummer 2, waaraan je kunt zien dat die FDD en DVD drive niet worden gedetecteerd. Overigens zijn er voor de FDD en DVD drive wel drivers nodig. Alleen zitten die al standaard in Windows. Deze gebruikt daarvoor generieke drivers. Zie je overigens in het apparaatbeheer onbekende hardware, vraag- en/of uitroeptekens?
  • [quote:ba023c01d9="jolo"]Hoe weet je dat Dell Optiplex GX520 nummer 2 de FDD en DVD drive niet worden gedetecteerd in het BIOS?[/quote:ba023c01d9]Omdat als ik de BIOS inga via F2 daar onder boot sequence zie: 1. Onboard or USB Floppy Drive Not Present 2. Onboad or USB CD ROM Not Present 3. Onboard SATA Hard drive 4. Onboard IDE Hard drive Not Present 5. Onboard Netwerk Controller Not Present 6. USB Device Not Present Sorry op dit moment (in de BIOS) kan ik nog geen PrintScreen maken [quote:ba023c01d9]Had je de DellTM OptiPlex GX520 Quick Reference Guide al gecheckt? Daarin staat onder andere beschrijving van de Diagnostic Lights op de voor- of achterkant van de PC behuizing. Welke van deze 4 Diagnostic Lights branden?[/quote:ba023c01d9]Bij 'stilstand' in de BIOS branden de lampjes 1 2 en 3 en volgens mij is dat niet per se een fout-indicatie want [i:ba023c01d9]Dit patroon vertoont zich ook als Systeem-setup start en duidt niet noodzakelijkerwijze op een fout.[/i:ba023c01d9] En ook na het 'exiten' van de BIOS setup zijn alle lampjes uit, wat normaal is. [quote:ba023c01d9] Overigens zijn er voor de FDD en DVD drive wel drivers nodig. Alleen zitten die al standaard in Windows. Deze gebruikt daarvoor generieke drivers.[/quote:ba023c01d9]Daarom verwachtt eik ook dat e.e.a. automatisch beschikbaar zou zijn. [quote:ba023c01d9]Zie je overigens in het apparaatbeheer onbekende hardware, vraag- en/of uitroeptekens?[/quote:ba023c01d9]Neen, daar is alles normaal: Geen gele waarschuwingen en zoals gezegd ook GEEN positieve voorkomens; ze zijn er gewoon NIET
  • Zie je overigens wel op Dell Optiplex GX520 nummer 2 het lampje van de DVD- en de FDD drives reageren, wanneer je de PC aanzet? Wat gebeurt er als je op het eject knopje drukt van de DVD Drive? Zit er in dat BIOS nog een optie "Floppy Seek" of iets dergelijks? Het BIOS geeft dan een foutmelding, wanneer de floppy drive niet wordt gevonden. Had je overigens op de site van Dell deze Manuals al gecheckt? [url=http://support.euro.dell.com/support/edocs/systems/opgx520/en/ug/sddrives.htm#wp1136008]Dell™ OptiPlex™ GX520 User's Guide.[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.