Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord ondersteunt SLI?

Baaaaas
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb even rondgespeurt op het forum, maar kan het antwoordt niet vinden. Vandaar een nieuw topic.

  Ik zou graag een tweede nx8800gts OC 320mb op mijn moederbord aan willen sluiten en deze gebruiken doormiddel van SLI bruggetje.

  1. Nu vraag ik me af of mijn moederbord SLI ondersteunt. Het betreft een MSI K9A2 CF. Zie onderstaande link.

  http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1333

  Hij ondersteunt crossfire, maar of het moederbord SLI ondersteunt wordt niet aangegeven.

  Op de site van Nvidia kun je kijken welke moederborden SLI ondersteunen. Dit begrijp ik helaas niet helemaal. Zie onderstaande link.

  http://www.slizone.com/object/slizone_build_mobo.html

  Onderstaande site geeft zowel SLI als Crossfire aan, maar desondanks twijfel ik nog steeds.

  http://www.kieskeurig.nl/moederbord/msi/k9a2_cf-f/specificaties/205319/

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik vind het allemaal een beetje onduidelijk.
 • Kan toch niet op een AMD bord. :o

  Heb je sommige Intel of nVidia chipset voor nodig.

  Overigens is het een beetje achterhaald, de nieuwe kaarten zijn sneller dan 2 oude.
 • Het bord ondersteunt [b:818020f45a]geen[/b:818020f45a] SLI, maar Crossfire. Dat kun je vinden in de tab 'specifications' op de productpagina. SLI is een techniek van NVidia, CrossFire is van ATi/AMD. Ze doen allebei hetzelfde, te weten twee of meer grafische kaarten 'koppelen', maar ze werken op verschillende manieren.

  Je kunt zonder problemen één NVidia-kaart op dit moederbord prikken, maar geen twee in SLI-opstelling omdat het bord SLI niet ondersteunt. Als je toch twee grafische kaarten op het bord wilt zetten, moet je er twee ATi-kaarten die in CrossFire kunnen draaien voor kopen. Maar dat is misschien een wat overdreven investering ;-) …
 • Bedankt voor het duidelijke antwoord.

  Teleurstellend dit :cry:

  Zijn er borden die beide ondersteunen?

  En stel dat mijn moederbord wel SLI ondersteunde, hoe zit dat dan precies? Ik weet dat je niet 2 verschillende videokaarten aan elkaar kunt koppelen, maar maakt het verschil in merk en geheugen nog uit? Of kun je bv. een nx8800gts OC editie met 320mb geheugen koppelen aan een geforce 8800 gts(geen OC editie) met 640mb geheugen?
 • Bedankt voor het duidelijke antwoord.

  Teleurstellend dit :cry:

  Zijn er borden die beide ondersteunen?

  En stel dat mijn moederbord wel SLI ondersteunde, hoe zit dat dan precies? Ik weet dat je niet 2 verschillende videokaarten aan elkaar kunt koppelen, maar maakt het verschil in merk en geheugen nog uit? Of kun je bv. een nx8800gts OC editie met 320mb geheugen koppelen aan een geforce 8800 gts(geen OC editie) met 640mb geheugen?
 • Het zóu kunnen als beide kaarten SLI-ready zijn (wat ik maar even aanneem). De kaarten krijgen een zogenaamde "master-slave configuratie" als je ze in SLI plaatst, waarbij de ene kaart een deel van het werk van de andere overneemt. Het werk wordt 50-50 verdeeld, simpel gezegd.

  Echter: de master is altijd de [u:46b24cf269]langzaamste[/u:46b24cf269] kaart! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de ene GPU de andere bij kan houden en dus wordt de snelste GPU automatisch teruggeklokt naar de snelheid van de langzaamste. Daarom moeten er idealiter twee dezelfde kaarten in SLI geplaatst worden (dus bijvoorbeeld twee keer een 8800GTS in jouw geval, wat je al had uitgevonden, maar wat op jouw bord niet mogelijk is).

  Er zijn naar mijn weten wel borden op de markt die zowel SLI als CrossFire ondersteunen, maar het zal me niets verbazen als die schreeuwend duur blijken te zijn. Door de concurrentie tussen ATi en NVidia op de GPU-markt is er helaas geen standaardoplossing, maar moet je kiezen tussen ATi en NVidia, die beiden zo hun voor- en nadelen hebben.
 • Moederborden voor de consument (zo'n beetje iedereen hier) ondersteunen óf SLI of Crossfire. Maar via de hardware nooit beide.

  SLI werkt enkel op enkele Intel Chips (o.a. de X58 geloof ik) en de Nvidia chipsets. ATI/AMD heeft hier niet voor gekozen, en heeft Crossfire opengesteld voor elke Intel chipset die beschikt over 2x 16x PCI sloten.

  Via de software kan wel SLI geactiveerd worden, zijde het illegaal is.
  Door een verandering in de driver kan SLI worden herkend, op moederborden die Crossfire ondersteunen, bijna ieder moederbord met 2 PCI x16 sloten heeft. Dit werkt uiteraard niet op SLI moederbord, aangezien die de functie al hebben :)

  Ik heb het zelf ook, mijn Asus P5K ondersteund Crossfire, maar geen SLI.
  Via de aanpassing kan ik nu wel simpelweg SLI gebruiken (2x 9600GT) en dat werkt aardig goed :)

  Linkje naar de site van de 'aanpassing', lees alles even goed door:

  http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30
 • Allemaal leuk en aardig, maar ik zou er niet aan beginnen als ik geen ervaren computergebruiker zou zijn. Ik vermoed dat het voor TS iets te hoog gegrepen is om hiermee aan de slag te gaan. Ik kan het mis hebben, maar ik zou 'm willen adviseren heel erg terughoudend te zijn, en goed te overwegen of het risico op schade aan zijn PC het waard is ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.