Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2 Drives via 1 IDE kabel, geen herkenning in BIOS/Windows XP

Pceetje
3 antwoorden
  • Beste,

    Ik heb 1 Creative CD-Rom drive + DVD-drive aangesloten op 1 IDE kabel naar het IDE2 (Secondary) op het moederbord (Asrock P4VM8).
    De IDE harddisk is aangesloten op IDE1 (Master).
    Het probleem is dat de BIOS de DVD drive niet ziet. Terwijl deze wel werkt. Namelijk als ik de IDE kabel uit de CD-rom drive haal wordt de DVD-drive wel herkend en werkt deze ook.
    Als ik bij Deze Computer druk op uitwerpen gaan ze beide open. Dus ze werken allebei. In de BIOS heb ik al gekeken, daar staat alles keurig om er wordt er altijd maar 1 gedetecteerd..
    Heb ook al de IDE kabel verwisseld voor een nieuwe, geen ander resultaat.
    Toen ik eenmaal de secondary op IDE2 heb ingesteld op CD/DVD (degene die niet wordt gedetecteerd) wilde de PC niet opstarten. Tijdens het opstarten kwam: 'secondary IDE: ATAPI incompatible' wat wil dit zeggen?

    Iemand die suggesties heeft of een oplossing voor bovenstaand(e) problemen?

    Alvast bedankt,
  • Heb je de master/slave jumpers wel goed geplaatst? Dus 1 master en 1 slave op dezelfde kabel.
  • Haha, daar kwam ik net ook achter *domdom*.
    Toch bedankt, topic kan worden gesloten :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.