Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CMOS batterijtje vervangen

Belsat
4 antwoorden
 • Hallo!

  De (heel oude) computer van een kennis wilde niet meer opstarten. Omdat ik een corrupte BIOS vermoedde heb ik m.b.v. het jumpertje op het MB de BIOS gereset en zowaar: hij startte probleemloos op. Diezelfde avond heeft ze er nog mee gewerkt, maar de volgende dag wilde de computer opnieuw niet starten. Omdat het bord zo oud is dacht ik dat de CMOS batterij misschien (bijna) leeg was en heb deze vervangen, toen met de jumper gereset, helaas zonder resultaat.

  Ik heb dit nog nooit gedaan en vraag me nu af of het wel een goed idee was om dat batterijtje te vervangen. De CMOS komt dan namelijk even zonder spanning te staan en daar kan 'ie misschien niet tegen…

  Mijn vraag is nu of dit batterijtje straffeloos kon worden vervangen. Zo nee, dan denk ik dat er een ander MB in moet; zo ja dan lag het probleem helemaal niet bij de CMOS of BIOS en moet ik verder zoeken.

  Heel gaarne advies, Henk

  P.S. Mogelijk heb ik hier en daar niet de juiste terminologie gebruikt, maar ik hoop dat de strekking van mijn vraag duidelijk is ;-)
 • Ik heb ook wel eens zo'n batterijtje vervangen en dat gaat zonder problemen.
 • Dus die CMOS kan best even zonder stroom??

  Henk
 • het batterijtje vervangen kan geen kwaad, wel zul je de instellingen weer moeten maken inhet bios of : load defaults : moeten doen in het bios setup.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.