Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MBR SATA HDD

5 antwoorden
  • Ik heb mijn oude pc een P4 weer in een kast geplaatst en daar een gebruikte Harde schijf bij gezocht. Moederbord Asus P4P800-E Deluxe HDD Maxtor 250 GB SATA Windows XP proberen te installeren na formatteren NTFS. Na herstart melding fout starten besturingssysteem. Nogmaals, zelfde melding. IDE schijf in pc geplaatst waar xp op stond. Schijfbeheer geeft aan dat de SATA schijf in orde is. Met de xp dvd het MBR gerep. Opnieuw formatteren en installeren, nu blijft de pc hangen met opstarten precies nadat de SATA schijf gevonden is. Opstarten met de IDE schijf en vervolgens de SATA toevoegen werkt niet, ook herstart werkt niet Hoe nu verder? LBA automatisch en geen virusscan op MBR.
  • je moet wel de sata/raid drivers van de chipset van je moederbord installeren. meestal kun je vanaf de meegeleverde cd een diskette maken, of je gaat even te rade bij de fabrikant van je mobo.
  • Nu ik LBA uit heb uit staan start de pc weer door. (Dit moet ik doen voordat ik de schijf aansluit en dan aansluiten en opnieuw starten.) Windows wil nog steeds niet starten. Met deze pc nog nooit problemen gehad met installatie op een SATA schijf zonder vooraf de Drivers van het mobo te laden. Met de XP op de IDE kan ik de SATA schijf gewoon gebruiken.
  • [quote:bf50beb449="Michael_H"]Nu ik LBA uit heb uit staan start de pc weer door. (Dit moet ik doen voordat ik de schijf aansluit en dan aansluiten en opnieuw starten.) Windows wil nog steeds niet starten. Met deze pc nog nooit problemen gehad met installatie op een SATA schijf zonder vooraf de Drivers van het mobo te laden. Met de XP op de IDE kan ik de SATA schijf gewoon gebruiken.[/quote:bf50beb449] Met de XP op de IDE kan ik de SATA schijf gewoon gebruiken dat is toch logies . de Sata schijf is niet je boot schijf . maar wil je de Sata als boot schijf . dan moet je eerst via F6 de Sata drivers laden . bij een schonen XP installatie . en wat al eerder is vermeld . die staan op de bij geleverde cd . of op de site van de fabrikant van je pc .
  • Ik heb de Promise 378ATA Drivers in xp nu toegevoegd en de schijf op de SATA Raid aansluiting gedaan als ATA dus. Het werkt. Zou deze driver ook werken als ik hem op de SATA aansluiting zet? Injderdaad SATA moet de boot schijf zijn, heb nog nooit deze driver moeten laden bij dit mobo. Kan het zijn omdat het een Maxtor schijf is? (Ben meer een WD fan maar had deze Maxtor) Bedankt voor de reakties!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.