Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Langzaam, maar goede specs

pc-goeroe
10 antwoorden
  • Mijn PC heeft goed spul in zich zitten maar wil op een of andere manier niet snel werken maar ik heb geen enkel idee waarom. mijn vermoede is dat het iets vaags is met de HDD, deze heb ik vervangen maar het duurt alsnog vaak lang om iets te installeren. dit zijn mijn specificaties:
    AMD Phenom X3 2.1Ghz
    4GB Kingston DDR2
    WD2500AAKS 250GB
    ATI Radeon HD 4350
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H


    In thoerie moet mijn Pc dus een beetje snel zijn maar hij is dit niet.

    Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn??

    Alvast Bedankt
  • Welk besturingssysteem?
  • Ik heb Windows XP 32 Bit. Maar als ik Win7 64bit probeer te installeren duurt dit 12 uur en is hij heel instabiel.\

    Maar OS mag in thoerie niet uitmaken.
  • [quote:998c54aacd="daandeveloper33"]Ik heb Windows XP 32 Bit. Maar als ik Win7 64bit probeer te installeren duurt dit 12 uur en is hij heel instabiel.\

    Maar OS mag in thoerie niet uitmaken.[/quote:998c54aacd]

    Heb je wel alle service- packs van XP geinstalleerd?
  • Ja, maar maakt niet uit welk OS ik gebruik. Hij blijft gewoon trager dan hij hoort te zijn. maar HDD haalt maar een schrijfsnelheid van 1.7Mbs en dat is veel te weinig voor een Nieuwe HDD(WD2500AAKS)

    Volgens de Benchmark doet mijn CPU(waar ik ook een tijdje dacht dat het aanlag) toch zijn werk goed en het RAM is ook nieuw en doet ook zijn werk goed.
  • http://www.idealsoftware.nl/MBAM/ Misschien eens scannen met MBAM. Wel eerst updaten en daarna log posten bij beveiliging.

    http://free.antivirus.com/hijackthis/ Ook log posten bij beveiliging. :wink:


    http://www.schoonepc.nl/optim/msconfig.html

    Ook als eens gekeken wat er allemaal opstart?
  • Welke revisie is je moederbord, rev. 1.0 of rev. 2.x? Dit kun je uitlezen met bijv. CPU-Z, tabje 'Mainboard'.
    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

    Heb je de meest actuele versie van de AMD Chipset Driver set geinstalleerd, version 8.641?

    En heb je de meest actuele versie van de AMD SATA RAID Driver geinstalleerd, version 3.1.1540.127?
  • Ik heb revisie 1.0.

    Nee, ik denk dat ik de AMD chipset driver en SATA Raid niet heb geupdate.
    Ik zal het eens proberen.
  • [quote:800aa796d2]

    http://www.idealsoftware.nl/MBAM/ Misschien eens scannen met MBAM. Wel eerst updaten en daarna log posten bij beveiliging.

    http://free.antivirus.com/hijackthis/ Ook log posten bij beveiliging. :wink:


    http://www.schoonepc.nl/optim/msconfig.html

    Ook als eens gekeken wat er allemaal opstart?[/quote:800aa796d2]

    Ik heb al lang de conclusie getrokken dat het niet aan processen of aan het OS ligt omdat het bij elk OS zo is.(Ik ga nog even Linux uitproberen)
  • En? Werkt het met Linux nu wel? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.