Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen lap vol?

5 antwoorden
  • Hallo, weet iemand hoe ik kan bekijken waaraan het geheugen van mijn laptop "besteed" wordt? Hij heeft een 40gb geheugen en geeft aan dat die volledig opgebruikt is (komt id praktijk neer op 37,2gb). Punt is dat ik heel weinig verstand heb van dit soort apparaten, maar vind het wel vreemd dat hij vol zou zijn. Schrijf er mn scriptie op (dus gebruik wat pdf's en word-bestanden), mn ITunes staat erop, ik surf ermee op internet en verder niet zo veel eigenlijk. Af en toe zet ik er een film op die ik na verloop van tijd verwijder. Als ik de aanwezige mappen via de "eigenschappen-optie" bekijk, zie ik dat ITunes zo'n 9,6GB groot is, Windows, 14,6GB en de Progr.Files 2,2GB. Is dit een betrouwbare manier om het gebruikte geheugen te checken of zijn er andere manieren...? Missch goed om te benadrukken dat ik 0,0 verstand heb van dit soort zaken. Een reactie is erg welkom :) Met vriendelijke groet!
  • Met dit gratis programmaatje kan je zien waar je ruimte zit: http://www.jam-software.com/treesize_free/ Mischien een idee om een grotere harddisk te kopen of een externe schijf.
  • http://www.schoonepc.nl/optim/delete.html Je kan ook dit eens proberen.
  • Okee, hartelijk dank voor jullie snelle reacties. Ik heb Tree Size gedraaid en het blijkt idd een volle boel te zijn op mn laptop. Kan niets vinden dat ik zomaar weg kan doen. Tom, ik heb een externe schijf ook overwogen, maar volgens mij heb ik niet echt iets dat ik daarop kwijt kan. ITunes-bestanden kun je vlgns mij lastig extern plaatsen en verder is er niet veel dat ik op zo'n schijf kwijt kan, behalve wat foto's. Is een grotere harddisk kopen en plaatsen bij alle laptops mogelijk, voor zover jij weet? The Dragon bedankt voor de link, die kende ik nog niet. Ik heb een deel van de tips vorige week zelf al doorlopen (de schijfopruiming), maar ga de rest zeker dit weekend doen. Wie weet levert dat ook nog het nodige op. Thnx!
  • Koop een nieuw schijfje en een externe behuizing. Dan kun je de oude naar de nieuwe klonen, de schijven omwisselen, en de oude als externe gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.