Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC volledig onhandelbaar

laurens23
5 antwoorden
 • Beste helpers (en anderen),

  Ik heb een groot probleem met onze computer. Ik weet niet of ik hier op de juiste plaats ben voor dit topic, maar ik denk van wel. De complete computer werkt niet meer. Ik zal proberen om het probleem zo gedetailleerd mogelijk uit te leggen.

  Gisteren wilde mijn broertje Windows Vista installeren. Onze PC draaide tot dat moment op Windows XP. Hij had dus de Vista installatie CD in de CD-Rom speler gedaan en de PC vanaf die CD opgestart. Hij heeft toen Windows Vista geïnstalleerd op de computer. Volgens hem was alles goed geïnstalleerd… Maar nu werkt de computer niet meer.

  Als de computer opgestart wordt, krijg ik de mededeling: Windows kan niet worden gestart, omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden: [b:4a03538ba6]'<windows-hoofdmap>\system32\hal.dll. Installeer het bovengenoemde bestand opnieuw. Als ik dan op een toets druk, start de computer opnieuw op.'[/b:4a03538ba6] Ik kan dus voor geen mogelijkheid op het bureaublad komen. Ook niet via veilige modus of iets dergelijks.. Ik heb al die mogelijke opties geprobeerd.

  Nu wilde ik de PC dus formatteren vanaf de Windows XP CD, maar ook dit lukte niet. Hier heb ik het volgende probleem: Ik kan de computer niet opstarten vanaf de Windows XP CD. Als ik op een toets druk om de computer vanaf de CD te starten, kom ik nog wel in het bekende blauwe scherm van Windows Setup met onderin de witte balk waar de bestanden geladen worden. Dit werkt tot een zeker punt. Bij [i:4a03538ba6]'ondersteuning voor dynamisch volume (dmload)…[/i:4a03538ba6] gaat het fout. Na een tijdje komt er namelijk te staan: [b:4a03538ba6]'Bestand dmio.sys heeft een onverwachte fout veroorzaakt (32768) op regel 5882 in d:
  t\base\boot\setup.c. Druk op een toets om door te gaan.'[/b:4a03538ba6] Ik druk dan op een toets en in de onderste witte balk komt dan te staan: [b:4a03538ba6]De installatie is mislukt. Druk op een toets om de computer opnieuw op te starten.[/b:4a03538ba6] Aan de Windows XP CD heb ik dus niet veel.

  Dan de Windows Vista installatie CD. Deze biedt meer mogelijkheden. Ik kan de computer opstarten via de CD en nadat Windows de bestanden geladen heeft, kan ik kiezen tussen installeren of repareren (en ook nog de dingen die je vooraf moet weten om Windows te installeren). Windows Vista installeren behoort nu niet meer tot de mogelijkheden. Ik heb dit geprobeerd, maar ik krijg hier een foutmelding. Een bestand kan niet worden gekopieerd naar de harde schijf (zoiets ongeveer).

  Met [i:4a03538ba6]'Repair computer'[/i:4a03538ba6] ben ik ook al intensief bezig geweest. Eerst moet je een [i:4a03538ba6]'operating system'[/i:4a03538ba6] selecteren om te repareren. Deze geeft alleen Windows Vista Home Premium aan. Het gekke is dat de partitie maar 0 MB bevat en ook de locatie niet bekend is. In dat scherm kan ik ook kiezen voor [i:4a03538ba6]'Load Drivers'[/i:4a03538ba6]. Dan kom ik in een scherm waar ik de 3 harde schijven vind, namelijk [b:4a03538ba6]C: (HDD), D: (Data) en X: (BOOT)[/b:4a03538ba6]. Daarin kan ik dus wel komen, maar dat is ook alles. Het is namelijk de bedoeling om een driver te laden. Ik laat dit dus achterwege en kies voor verder (na Windows Vista Home Premium geselecteerd te hebben).

  Dan kom ik bij de system recovery options. Daar kan ik kiezen uit [i:4a03538ba6]'repair/system restore/complete PC restore/memory diagnostic tool (deze werkt overigens niet)/command prompt[/i:4a03538ba6]. Dit zal bij de Vista gebruikers wel bekend zijn. De eerste 3 heb ik geprobeerd, maar hier kan ik niets mee bereiken. Dan blijft er nog maar 1 ding over en dat is de [i:4a03538ba6]'Command Prompt'[/i:4a03538ba6]. Daarin heb ik verschillende commando's geprobeerd, zoals fixboot, bootcfg e.d. Niets zorgt echter voor een oplossing van mijn probleem.

  Nu klop ik hier dus aan voor mijn probleem en hopelijk heeft er iemand een oplossing. Ik heb geen flauw idee wat ik nu nog met mijn computer aan moet. Moet ik aan de slag met mijn harde schijf of heeft het te maken met de boot.ini? Als jullie mij niet kunnen helpen, dan zal ik de computer moeten overleveren aan deskundigen, die er hopelijk wat van kunnen maken. Heb je na dit verhaal nog vragen, stel ze gerust. Hopelijk kan iemand mij op weg helpen!

  Met vriendelijke groet,
  Erwin
 • probeer het zo eens .
  opstarten dan op F8 drukken dan komt er een boot menu als het goed is .
  andere even in het bios de cdrom/dvd drive als eerste boot device zetten .
  afsluiten en op nieuw opstarten met de xp cd in de drive .
  dan de boel formatteren .
  of toch vista er op zetten clean
 • [quote:b43ffbc5a1="bsa100"]probeer het zo eens .
  opstarten dan op F8 drukken dan komt er een boot menu als het goed is .
  andere even in het bios de cdrom/dvd drive als eerste boot device zetten .
  afsluiten en op nieuw opstarten met de xp cd in de drive .
  dan de boel formatteren .
  of toch vista er op zetten clean[/quote:b43ffbc5a1]

  Bedankt voor de snelle reactie! Ik wil alleen een kanttekening plaatsen bij deze opmerking. Zoals ik in mijn probleemstelling geformuleerd heb, kan ik tot op zekere hoogte wel met de Windows XP CD werken. Dus als ik jouw raad dan opvolg, dan krijg ik toch te maken met hetzelfde probleem? Of zit ik dan fout? Ik bedoel dan dit stukje van mijn eerste post:

  Nu wilde ik de PC dus formatteren vanaf de Windows XP CD, maar ook dit lukte niet. Hier heb ik het volgende probleem: Ik kan de computer niet opstarten vanaf de Windows XP CD. Als ik op een toets druk om de computer vanaf de CD te starten, kom ik nog wel in het bekende blauwe scherm van Windows Setup met onderin de witte balk waar de bestanden geladen worden. Dit werkt tot een zeker punt. Bij 'ondersteuning voor dynamisch volume (dmload)… gaat het fout. Na een tijdje komt er namelijk te staan: 'Bestand dmio.sys heeft een onverwachte fout veroorzaakt (32768) op regel 5882 in d:
  t\base\boot\setup.c. Druk op een toets om door te gaan.' Ik druk dan op een toets en in de onderste witte balk komt dan te staan: De installatie is mislukt. Druk op een toets om de computer opnieuw op te starten. Aan de Windows XP CD heb ik dus niet veel.

  Groet,
  Erwin
 • Kun je niet met Esc of een F-toets in het BIOS komen om daar de opstartvolgorde op CD/DVD-eerst te zetten?
  Hier nog iets over HAL.dll http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=58495
 • [quote:fd13e3e8f8="Tirm"]Kun je niet met Esc of een F-toets in het BIOS komen om daar de opstartvolgorde op CD/DVD-eerst te zetten?
  Hier nog iets over HAL.dll http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=58495[/quote:fd13e3e8f8]

  Waarom? Heb je mijn verhaal + reactie wel goed gelezen? :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.