Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mijn laptop tikt

jolo
18 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ongeveer 2 maanden terug heb ik een nieuwe harde schijf in mijn laptop laten zetten omdat deze overleden was (hij tikte ook al heel lang). Ik heb er nu dus een nieuwe harde schijf in, en sinds een week tikt ook deze. Het tikken is wel een ander soort tikken als bij de andere harde schijf. Het is heel zacht tikken en 2 keer achter elkaar elke keer. Ik weet ook niet waar 't geluid vandaan komt. Het kan toch niet zijn dat mijn harde schijf weer kapot gaat?
 • Flikkert het lampje synchroon met het tikken?
  Je hebt natuurlijk wel garantie.
 • Als het een vast ritme is, zou ik me er niet zoveel zorgen over maken. Als het af en toe is, met lange tussenpozen, kan het ook normaal kalibreren van de schrijfarm zijn.
 • [quote:c3af5fc670="gerben"]Als het een vast ritme is, zou ik me er niet zoveel zorgen over maken. Als het af en toe is, met lange tussenpozen, kan het ook normaal kalibreren van de schrijfarm zijn.[/quote:c3af5fc670]Ja, het is een vast ritme. Kan het dan gewoon m'n harde schijf zijn die aan het werken is?
 • Je kan ook eens een tooltje draaien van de website van je HD. Je kan ook eens googlen, zie bijv http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/422740-hardeschijf-tikt
 • [quote:e857c5d798="Tirm"]Je kan ook eens een tooltje draaien van de website van je HD. Je kan ook eens googlen, zie bijv http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/422740-hardeschijf-tikt[/quote:e857c5d798] Ik heb Everest Ultimate gedownload. Iemand enig idee of ik hier in kan zien waar het tikken van de harde schijf aan ligt?
 • Zover ik me kan herinneren kun je dit niet goed zien met everest, maar er zijn genoeg test proggies om de harde schijf te testen of goed te belasten, je zou dan ook meer tikken moeten kunnen horen.
 • Kan het niet een ventilatortje zijn die in je laptop zit?
 • [quote:5f54ba79f6="tomvdlee"]Kan het niet een ventilatortje zijn die in je laptop zit?[/quote:5f54ba79f6]Geen idee of het de ventilator is, ik dacht eerst van wel. Maar toen ik nog een keer goed ging luisteren lijkt het toch dat het tikken uit m'n harde schijf komt. En wat is zo'n tool om te kijken of m'n harde schijf werkt zoals die moet werken? Ik heb hier echt geen verstand van, dus graag links om dat te downloaden of iets.
 • [quote:d968230672="esmeedekkers"]Hallo allemaal,

  Ongeveer 2 maanden terug heb ik een nieuwe harde schijf in mijn laptop laten zetten omdat deze overleden was (hij tikte ook al heel lang). Ik heb er nu dus een nieuwe harde schijf in, en sinds een week tikt ook deze. Het tikken is wel een ander soort tikken als bij de andere harde schijf. Het is heel zacht tikken en 2 keer achter elkaar elke keer. Ik weet ook niet waar 't geluid vandaan komt. Het kan toch niet zijn dat mijn harde schijf weer kapot gaat?[/quote:d968230672]Gewoon weer mee terug naar de winkel lijkt mij de verstandigste oplossing.(garantie)
 • [quote:2e2fcc9065="The Dragon"][quote:2e2fcc9065="esmeedekkers"]Hallo allemaal,

  Ongeveer 2 maanden terug heb ik een nieuwe harde schijf in mijn laptop laten zetten omdat deze overleden was (hij tikte ook al heel lang). Ik heb er nu dus een nieuwe harde schijf in, en sinds een week tikt ook deze. Het tikken is wel een ander soort tikken als bij de andere harde schijf. Het is heel zacht tikken en 2 keer achter elkaar elke keer. Ik weet ook niet waar 't geluid vandaan komt. Het kan toch niet zijn dat mijn harde schijf weer kapot gaat?[/quote:2e2fcc9065]Gewoon weer mee terug naar de winkel lijkt mij de verstandigste oplossing.(garantie)[/quote:2e2fcc9065]Geen optie, harde schijf is door iemand vervangen die daar beetje in werkt enzo. Hoop dat iemand nog een nuttige reactie geeft waar ik wat aan heb, want hier wordt ik echt niet wijzer van.
 • [quote:a1b1b63478="esmeedekkers"][quote:a1b1b63478="The Dragon"][quote:a1b1b63478="esmeedekkers"]Hallo allemaal,

  Ongeveer 2 maanden terug heb ik een nieuwe harde schijf in mijn laptop laten zetten omdat deze overleden was (hij tikte ook al heel lang). Ik heb er nu dus een nieuwe harde schijf in, en sinds een week tikt ook deze. Het tikken is wel een ander soort tikken als bij de andere harde schijf. Het is heel zacht tikken en 2 keer achter elkaar elke keer. Ik weet ook niet waar 't geluid vandaan komt. Het kan toch niet zijn dat mijn harde schijf weer kapot gaat?[/quote:a1b1b63478]Gewoon weer mee terug naar de winkel lijkt mij de verstandigste oplossing.(garantie)[/quote:a1b1b63478]Geen optie, harde schijf is door iemand vervangen die daar beetje in werkt enzo. Hoop dat iemand nog een nuttige reactie geeft waar ik wat aan heb, want hier wordt ik echt niet wijzer van.[/quote:a1b1b63478]

  Nou ook bedankt he! :evil:
 • [quote:c3e7a0b176="esmeedekkers"]En wat is zo'n tool om te kijken of m'n harde schijf werkt zoals die moet werken? [/quote:c3e7a0b176] Je zou 'm kunnen benchmarken via de freeware applicatie van HDTune. Zodat je de test resultaten kunt vergelijken met deze tabel http://www.hdtune.com/testresults.html En dat je gedurende test, het geluid van je harde schijf in de gaten houdt. Post zo nodig screenshots daarvan.
 • [quote:3e0d2e624e="Tirm"]Je kan ook eens een tooltje draaien van de website van je HD. Je kan ook eens googlen, zie bijv http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/422740-hardeschijf-tikt[/quote:3e0d2e624e]Ik heb de tool van de diagnostic tool gedraaid van Western Digital. Heb de quick scan en die uitgebreide gedaan, bij allebei zei die; PASS. En nu?
 • Ik zou het aan het mannetje vragen die de schijf geplaatst heeft. ( Geen optie, harde schijf is door iemand vervangen die daar beetje in werkt enzo) Suk6
 • Ik zou zeggen zoek het lekker uit bij je "mannetje", mischien dat je daar wel wijzer wordt.
 • [quote:7fb5b53c20="tomvdlee"]Ik zou zeggen zoek het lekker uit bij je "mannetje", mischien dat je daar wel wijzer wordt.[/quote:7fb5b53c20]

  Ach, zo zie je maar weer "goedkoop is vaak duurkoop" :wink:
 • [quote:c4d85e8731="The Dragon"][quote:c4d85e8731="tomvdlee"]Ik zou zeggen zoek het lekker uit bij je "mannetje", mischien dat je daar wel wijzer wordt.[/quote:c4d85e8731]

  Ach, zo zie je maar weer "goedkoop is vaak duurkoop" :wink:[/quote:c4d85e8731]Wie zegt dat mijn laptop goedkoop is? Daarnaast; jullie zijn lekker snel op je teentjes getrapt hier als ik zeg dat ik er niks aan heb. Laptop is ook al 2 jaar, dus garantie zit er sowieso niet meer op hoor + laptop is open geweest waardoor de garantie vervalt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.