Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Underclock probleem, pc restart.

KreeftBekje
3 antwoorden
  • Hallo,


    Ik heb iets ergs doms gedaan, terwijl ik er geen verstand van had.

    Ik heb geprobeerd om mijn computer te underclocken, mijn pc runt normaal op 2.0GHz, maar ik ben naar bios gegaan ik zag iets met proccersor dus ik dacht ''Oh dat zal het vast zijn'' dus die heb ik op 1,6GHz gezet.

    Daarna heb ik hem gesaved maar toen restarte mijn pc.
    en kreeg toen een zwart scherm en er gebeurde niets, ook niet na een half uur wachten.

    Dus ik heb de achterste grote kabel eruit gehaald en er weer in gedaan waardoor die wel weer opstart.
    maar nu 2weken later als ik me computer gewoon normaal opstart, restart die eerst 1 of 2 x en dan vraagt die of ik hem wil laden met ''de laatste geslaagde instellingen'' (GEAVANCEERD).

    En aangezien ik geen geavanceerde pc gebruiker ben durf ik daar niet op te klikken.

    Dit is met name vervelend voor me moeder, die dan nou net toevallig een ondernemings plan moet maken.


    De opties waaruit ik kon kiezen was.

    normaal opstarten
    opstarten in safe-mode
    opstarten met laatste geslaagde instellingen


    en als ik dan op normal opstarten druk, dan start die gewoon op.

    maar de ergenis ligt bij het geval dat die niet in 1x meer opstart, want me moeder weet niet waar ze op moet drukken enzovoort als ik er niet ben.

    erg vervelend probleem, en zal het underclocken en overclocken ook achter me laten.

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt!
  • Je moet weer naar het BIOS gaan en daar de default settings laden.

    Zie: http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=20304
  • [quote:c2f85db0c6="KreeftBekje"]Dus ik heb de achterste grote kabel eruit gehaald en er weer in gedaan waardoor die wel weer opstart.
    maar nu 2weken later als ik me computer gewoon normaal opstart, restart die eerst 1 of 2 x en dan vraagt die of ik hem wil laden met ''de laatste geslaagde instellingen'' (GEAVANCEERD).

    En aangezien ik geen geavanceerde pc gebruiker ben durf ik daar niet op te klikken.[/quote:c2f85db0c6]

    Met die optie is niks mis hoor, dit krijg je bijvoorbeeld als je pc uitvalt tijdens het opstarten van windows.

    Overigens neem ik aan dat je zelf door hebt dat het niet handig is om zomaar in je bios te gaan rommelen.

    De tip van tomvdlee nog wel even volgen (!).

    Voortaan ook niet je kabel eruit trekken, daar kan de pc stuk van gaan. Eerst de reset knop (indien niet aanwezig 10 sec power knop indrukken) proberen, daarna de aan-uit switch op de voeding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.