Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Plotseling zeer trage opstart van pc

3 antwoorden
  • Hallo ik heb een vraagje, Normaal gesproken krijg ik tijdens de opstart het volgende te horen.. "power-on self-test. Computer now booting from operating system" en vervolgens begint de pc dan op te starten.. Zwart beeld ..teksten..en na een minuutje is de pc dan opgestart.. Sinds een weekje gebeurt de opstart niet meer zo.. Krijg geen POST meer te horen.. Zie de witte teksten niet meer voorbij komen en daarbij duurt het dan ruim een half uur voordat het beeld verschijnt...(vanochtend duurde het zelfs zo'n 45 min) Ik hoor geen rare piepjes oid..Maar er gebeurt gewoon helemaal niets..( tenminste niet zichtbaar of hoorbaar) en dan opeens ploept na een behoorlijke lange wachttijd opeens het bureaublad tevoorschijn... Via f8 in de veilige modus proberen op te starten wil dan ook niet.. Rare is wel dat een herstart van de pc (nadat ie wel eerst opgestart is geweest) geen problemen geeft en volgens de gebruikelijke manier gaat.. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn..???
  • Het is gebruikelijk op dit en andere fora even te melden met wat voor systeem jij werkt, dus welk besturingsprogramma en welke hardware. Waarschijnlijk is er dan wel iemand die je verder kan helpen.
  • Ow oke.. Hier de informatie ,hoop dat dit het is wat je bedoeld ( ben nl niet zo thuis in de pc taal) Moederbord: CPU Type Intel Pentium 4, Moederbordnaam Asus P4B-E Moederbord Chipset Intel Brookdale i845 (SDRAM) BIOS Type Award Medallion Windows xp pro

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.