Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Trage performance Intel i7 860 2.80 GHz

None
6 antwoorden
 • Ik heb een Medion PC aangeschaft met een Intel i7 860 2.80 GHZ processor en een Intel 5 series /3400 Chipset Family op een MSI MoBo en 4 Gb geheugen.
  Op zich geen probleem zou je zeggen maar het feit wil dat deze op vele punten niet vooruit te branden is. Als ik in Windows 7 een image maak van de C-Schijf duurt dat enkele minuten maar soms ook een dikke 20 minuten, dan lijkt er gewoon niks te gebeuren.

  Maar wanneer ik deze terug wil zetten en dus opstart met de CD die daarvoor gemaakt is, duurt het ca. 4 uur voordat deze teruggezet is (als ik geluk heb). Ook het installeren van bijvoorbeeld Paint Shop Pro 13, duurt ruim 6 minuten.

  Nu heb ik er ook een Medion met een Intel Quad-Core naast staan (eveneens met een een MSI MoBo en 4 Gb geheugen) en die doet het wel heel erg snel, die zet de image terug in ca. 10 minuten (zoals het hoort) en Paint Shop Pro installeer ik daarop in 2 minuten.

  Kortom, er is iets mis en ik krijg er maar geen vinger achter. Medion zegt dat het niet aan de chipset ligt waar de laatste tijd veel over te doen is geweest. Maar wat is het dan wel? Ik bedoel waar zou ik het moeten zoeken…ik heb ook het geheugen er al deels uit gehad maar dat maakte ook niks uit, de videokaart vervangen en ook dat hielp niet, dus wat zou het kunnen zijn?

  Wie weet raad?
  Ik zou er ontzettend mee geholpen zijn want dit is zo frustrerend.

  Ron
 • Test je harddisk eens. http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Ik heb er diverse HDD's inzitten (2 x SATA HotSwap). Heb gisteren juist een aparte geïnstalleerd (die het in de Quad-Core wel perfect doet als C-Schijf) en ingericht als C-Schijf om te kijken of het dan sneller gaat, maar dat biedt helaas ook geen oplossing.
 • Elke defecte schijf kan het systeem vertragen. Het hoeft niet per se de c: systeemschijf te zijn. Alleen door testen kun je dat uitsluiten.
 • Oké, ik zal de schijven één voor één loskoppelen om te kijken of dat enig effect heeft en laat het hier uiteraard weten.
  Tot zover bedankt.

  Ron
 • Het is een hele uitzoekerij geweest maar ik heb waarschijnlijk de 'dader' gevonden. Het is de harde schijf die bij levering in de PC zat. Alle schijven eruit gehaald (losgekoppeld) en toen op die ene schijf Windows geïnstalleerd maar dat was enorm traag en gaf best wat problemen.
  Het was de schijf die ik eerst (een partitie ervan) als backup gebruikte en daarom was de Windows Image backup ook zo traag.
  Ik heb hem er helemaal uit gehaald (was één van de hotswap schijven) en als verloren beschouwd.

  Ik snap niet dat ik als systeembeheerder hier niet eerder op gekomen ben maar ben blij met jouw gedane suggestie.

  Bedankt in elk geval voor de hulp, volgens mij draait alles nu goed.
  Onderwerp kan wat mij betreft gesloten worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.