Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Bios voor 64 bit.

5 antwoorden
  • Zijn er bios instellingen nodig om een 64 bit OS te installeren (Win 7) op een AM3 moederbord. Zo ja, wat kan de benaming zijn voor de betreffende instelling? Kan dit ook samen met dual boot XP 32 bit? Gr
  • Nee, er zijn geen bepaalde BIOS instellingen nodig om een 64-bits OS te kunnen draaien, je systeem ondersteunt het, of niet. Als je computer niet ouder is dan 2 a 3 jaar, kun je er eigenlijk wel van uit gaan dat je een 64-bits OS kan draaien. Dit kan ook een dual-boot configuratie zijn.
  • [quote:b3272d5bbd="Alipapa"]Zijn er bios instellingen nodig om een 64 bit OS te installeren (Win 7) op een AM3 moederbord. [/quote:b3272d5bbd] Nee. [quote:b3272d5bbd] Kan dit ook samen met dual boot XP 32 bit? [/quote:b3272d5bbd] Ja. Voorbeeld: ik heb zelf een drievoudig opstartbaar netboekje (HP Mini), met Windows 7 32-bits, Ubuntu 10.10 32-bits en openSUSE 11.3 64-bits. Plus een tweevoudig opstartbare bureaucomputer met 32-bits-Ubuntu en 64-bits-openSUSE. Heb ik niks bijzonders voor hoeven te doen, gewoon installeren en gaan met die banaan. :-)
  • Is het niet zo dat als je meer dan 4 gig. memory gebruikt dat in de bios wel de remapping op enabled moet staan om in de 64bits os er gebruik van te kunnen maken?
  • Ik heb al heel vaak een 64-bits OS geinstalleerd en heb nog nooit iets in de BIOS aan hoeven passen. De bewuste instelling is dus al standaard enabled, of je hoeft hier niets in aan te passen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.