Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2 X hd 4870 X 2

7 antwoorden
  • Ik ga een PC bouwen voor mezelf Ik heb reeds de volgende onderdelen mobo : ASUS M4A88T-V EVO/USB3 CPU : AMD 1090T Geheugen : 2 sets kingston KHX1600C9D3K2/4GX (8G totaal) Voeding : Cooler Master Silent Pro M 1000W HDD : 2 X velocirapter 150G 10.000rpm. (raid) verder heb ik ook al de kast en alles om het systeem te voorzien van waterkoeling. Grafische kaart : Ik beschik over 2 watergekoelde HD4870 X2 Mijn vraag : Ben ik er iets mee als ik deze 2 kaarten in crossfire plaats? Aangezien het om watergekoelde kaarten gaat is het niet zo eenvoudig om dat even te testen Alvast bedankt
  • Mja, wat zou je met deze setup willen bereiken, een soort van statement tegen het alsmaar energiezuiniger worden van hardware? :wink: Je zou in onderstaande review naar de prestatie van de "Falcon Northwest Mach 5" met dezelfde videokaart setup kunnen kijken voor een indicatie van de prestaties. http://www.tomshardware.com/reviews/Blackbird-Falcon-Northwest-Vigor,2027-3.html
  • wel ik heb deze kaarten nu eenmaal liggen. Wat moet ik anders doen met die 2 de kaart? Het is de bedoeling van deze PC volledig te modden en er eens iets origineel van te maken. In dat geval komt het meestal niet op enkele amperes aan. Nu had ik wel ergens gelezen ,in een testverslag met deze kaarten in crossfire, dat 2 van deze kaarten soms slechter werken dan 1 kaart. De conclusie was dat de CPU 'gebruikt bij de test,de "bottle neck" was. de gebruikte CPU was een 3G intel quad core. Het juiste type weet ik echter niet meer. Ik vraag me dus af of ik met een 1090T betere resultaten ga hebben.
  • Deze kaarten hebben een dubbele GPU en zijn al crossfire. 2 kaarten combineren werkt als een 4 GPU setup en geven geen goede prestaties in games. Een 4870x2 is niet slecht trouwens.
  • Ik heb eens het een en't ander opgezocht en ik denk dat ,als ik een van deze kaarten verkoop,ik er genoeg geld van kan krijgen om een ssd te kopen. Dit lijkt me beter dan 2 van die kaarten te steken.
  • ik heb mijn 4870x2 kaarten (had er twee) met moeite verkocht in 2010 voor 100 euro. Ze zijn bruikbaar voor black ops maar echt gewild niet meer. Een SSD heeft geen invloed op de frames per seconde ;-)
  • stee0036 Hebt U ooit 2 van die kaarten in een pc gestoken? enige ervaring daarmee?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.