Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Aspire hoog cpu verbruik + oververhitting, geen processen

None
4 antwoorden
  • Specs:
    Acer Aspire 5536 Windows 7 32bit
    AMD Turion X2 RM-74
    (systeem is vers: 1 week geleden windows 7 clean setup opnieuw gedaan)

    Hee iedereen,

    Ik heb sinds een aantal weken een probleem. Mijn CPU verbruik is abnormaal hoog, in idle is er eigenlijk niks te zien. Start ik iets simpels op zoals Chrome schiet het verbruik omhoog naar 50%, open ik dan ook winamp dan zit ik op 100%. Geluid is niet om aan te horen vanwege het gekraak. Alleen chrome open en een filmpje op youtube kijken vergt ook 100% capaciteit van mijn processor.

    Opzich is dit een veel voorkomend probleem en ik zou hier ook niet posten als het niet ingewikkelder was. Als ik namelijk in taakbeheer kijk loopt geen proces boven de 20. Toch staat mijn processor te stampen met 100%.

    Core temp laten draaien leert mij dat mijn processor temperaturen veel te hoog zijn. Terwijl ik dit schrijf (alleen chrome!) 90 graden. Als ik bios probeer te openen sluit mijn laptop zichzelf af vanwege te hoge temperaturen.

    Laatste wat ik nog even kwijt wil is dat ik maar 1 core in core temp zie? Is dit normaal? Bovenaan core temp kan ik geen andere processor selecteren terwijl hij wel aangeeft dat er 2 cores zijn?

    Uiteraard heb ik voordat ik hier ging posten heel het internet afgestruind op zoek naar een oplossing. Meest overeenkomstige probleem wat ik kon vinden was [b:6a55175d0c]deze[/b:6a55175d0c]. De clean setup heeft bij mij niet geholpen.

    Ik hoop dat iemand me kan helpen!

    Grt,
    Shiftie
  • verse install .
    heb je dan wel de chipset drivers en de graka drivers geinstaleed
  • Yess, na wat dieper onderzoek blijkt dat audiodg process 50% van mijn processor capaciteit op vreet. Ik heb nog geen tijd gehad om te testen met audiodg uitgeschakeld. Zal ik binnenkort doen.
  • Probleem van langzame pc is inmiddels opgelost. Audiodg.exe nam 40 tot 50% in beslag.

    Voor de mensen die dit probleem herkennen:
    Hoe je het kan oplossen staat hier. Beste oplossing staat in de reacties, de reactie van ene 'Sam'.

    Dank aan iedereen die heeft geholpen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.