Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc geen beeld

5 antwoorden
  • Ik heb een probleem met mijn ondertussen oude computer. Deze ging stuk toen ik heb aan wilde zetten en vervolgens een schok kreeg. Hierna ging de pc alleen kort aan (cpu fan led aan, alles blazen) en hierna weer uit. De meest waarschijnlijke oorzaak was een defect moederbord via de power butten header. Ik heb mijn voeding laten testen bij cdromland en deze zou defect zijn. Ik heb toen een 350w be quiet gekocht (wordt een internet pc). Ondertussen heb ik een asrock p45 bord binnen en geinstalleerd. Helaas heb ik nu exact hetzelfde probleem... Aan de grafische kaart ligt het niet want die zat tot vanmiddag in mijn nieuwe pc. Zou de cpu kapot zijn of het geheugen?
  • Ik denk niet dat het aan je geheugen of processor zal liggen. Kijk bijvoorbeeld eens wat je moederbord doet zonder processor en geheugen? Blijft hij dan wel aan? Defect moederbord is inderdaad meest voor de hand liggend.
  • nou, hij meldt hetzelfde probleem met het nieuwe mobo, dus is het aannemelijk dat de fout in de losse componenten zit. dat kan geheugen zijn, of dat kan de processor zijn, want kennelijk ius de videokaart oké. kom je alleen achter door een en ander uit te proberen in weer een ander mobo, of met andere componenten op het nieuwe mobo..
  • [quote:c7d1fe05d6="derkdejong"]nou, hij meldt hetzelfde probleem met het nieuwe mobo, dus is het aannemelijk dat de fout in de losse componenten zit. dat kan geheugen zijn, of dat kan de processor zijn, want kennelijk ius de videokaart oké. kom je alleen achter door een en ander uit te proberen in weer een ander mobo, of met andere componenten op het nieuwe mobo..[/quote:c7d1fe05d6] Daarom dat ik ook zeg, kijk eens wat het nieuwe MOBO doet als je deze aanzet zonder geheugen en CPU gemonteerd. Blijft hij dan wel gewoon aan? Zo kan je erachter komen dat het in 1 van de 2 componenten zit. Wat gezien de situatie aannemelijk is. Maar heb je die voeding die stuk is op icm het nieuwe MOBO gebruikt?
  • Het is opgelost jongens:). Ik vermoed overigens dat de voeding helemaal niet kapot is, ik heb hem doorgemeten met een multimeter en zag netjes diverse volt waardes voorbijkomen op de hoofdkabel (13v, 3,3v enz). Ik ga mijn 750w voeding binnenkort laten testen door de winkel waar ik hem gekocht heb (alternate), wellicht was cdromland (deze winkel had hem getest) niet helemaal eerlijk over de status van de voeding. Achteraf moest ik ook nog de cpu power kabel van het moederbord halen nadat hij was 'getest', alleen de moederbord kabel was los. Ik heb de pc aangesloten op een vervangende voeding, een be quiet 350W (ipv thermaltake thoughpower 750w) aangezien het systeem voortaan gebruikt zal worden als internet pc. Het bleek dat het geheugen defect was, toen ik de 2x2 GB in een andere pc plaatste vertoonde deze pc hetzelfde probleem. Vervolgens heb ik 2x 1 GB op het nieuwe moederbord geprikt en alles werkte gewoon. Gelukkig had ik de vervangende cpu (e6700) nog in de seal. Scheelt toch weer 70 euro:). Ondertussen 4x1 GB geinstalleerd uit een andere pc en die 2x2 heb ik kunnen omruilen (zat nog 2 maanden garantie op). Pc werkt nu prima. Voeding is mogelijk wel wat te zwak voor de gtx260, hij is 100% stabiel ook in 3dmark2006, echter volgens hardware monitor staat er maar 10v op de 12v lijn. Volgens de bios is er overigens wel 12v.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.