Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC soms erg traag...vreemd?!

jolo
6 antwoorden
 • Hallo,


  Mijn 1-jaar oude Dell desktop met Windows 7 besturing is de laatste tijd vervelend traag in bepaalde opzichten. Ik heb al even gezocht en het is in ieder geval geen virus en het heeft ook niet te maken dat tijdens het opstarten allerlei niet-nuttige programma's op de achtergrond gestart worden.

  De computer is gewoon traag in alle opzichten: terwijl ik dit typ verschijnen de letters later in beeld dan ik typ (irritant!), bij actie-spelletjes zoals Chuzzle vallen de blokjes uitermate vertraagd. Ook opvallend is dat het her/opstarten vanuit screensaver of naar een andere gebruiker van de PC erg langzaam gaat (zeker 10 seconden een zwart scherm). Tenslotte zijn er bij het afmelden of afsluiten continu meldingen van programma's die niet goed correct willen afsluiten (messenger e.d.).

  Een week geleden wilde Windows niet afsluiten en kon ik alleen in safe-mode herstarten om windows weer ok te maken. Daarna was bovenstaand probleem wel verdwenen. Maar nu, een weekje later is het er weer.

  Wie weet hoe dit komt en belangrijker: hoe kom je er van af?! Ik draai geen vreemde zware applicaties anders dan een spelletje of office software…

  Alvast bedankt voor jullie hulp,

  Erik

  p.s. als dit geen hardware maar een software vraag is mag de MOD het bericht wel verplaatsen
 • pc is vrij van virussen, zeg je, maar ook al grondige scan gedaan met malwarebytes?
  al een registercleaner (ccleaner, eusing free registry cleaner) gebruikt?
  temperatuur loopt niet teveel op?
  je laat geen "niet-nuttige software mee opstarten", maar wat er wel mee opstart, is dat vertragend (voortdurend zoeken naar updates bijv, een zware internetsecurity suite)? je zou eens kunnen experimenteren door via msconfig uit- en aanzetten van applicaties een boosdoener op te sporen.
 • Al in Taakbeheer gekeken welke progs je systeem zwaar belasten?
 • Ja, als ik onder processen in taakbeheer kijk zie ik nu ongeveer 150 maal geopend het programma MMDiag.exe*32 (kost 264 kB per keer!!!)

  Dit hoort bij MusicMatch Jukebox en dit zal het zijn wat alles sloom maakt gok ik.

  Ik ga dit bestand verwijderen… :-)


  Erik
 • verstandig besluit!
  laat daarna wel even een van de genoemde registercleaners de restanten verwijderen, want mmj-software is wat deïnstallatie betreft….brrrr
 • ja ik kijk wel even hoe het loopt. Ik wil wel graag MusicMatch Jukebox behouden omdat het een perfect programma is om je MP3s te beheren. Jammer dat het niet al te stabiel is in Windows7. Maar het programma werkt in ieder geval prima zonder het gewiste bestand :wink:

  Erik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.