Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc start niet meer door

outlaw99
15 antwoorden
 • Had op een usb stick de nieuwe bios versie gezet. Het programma (bios)zag de usb stick niet, waardoor ik uit het scherm ben gegaan en opnieuw wilde opstarten. Maar de pc start niet meer door. Ik kom niet meer in de bios. Heb de batterij er ook al uitgehaald (aan/uit knop ingedruk gehouden), de jumper bij de batterij ook al tijdelijk omgezet, maar hij wil niet meer doorstarten tot in de bios. Heeft iemand voor mij een tip?
  moederbord: asus M2 NPV VM
  Het lampje op het moederbord brandt wel en ik hoor geen piepjes tijdens het opstarten.
 • Da's een lastige. Er schijnt toch iets verkeert gegaan te zijn. Of het hangt aan toevalligheden… Als er toch iets naar de bios geschreven is? vrees ik het ergste. Daarmee gelijk de vraag: was het echt nodig die bios te updaten? Een tip om in iedergeval iets te proberen is vrij extreem. Allereerst het geheugen er uit halen en opnieuw er in. als je meerdere modules hebt dan even per stuk er weer in.(na iedere module weer even proberen) Verder kun je de hele pc ontmantelen. Alles uit de kast halen en alles op een vlakke (bv tafel) ondergrond neer leggen. Van daaruit het nodige aansluiten: voeding, video kaart HD en toetsenbord. En dan eens kijken wat er gebeurd.
 • Er is niets naar de bios geschreven. Het lampje brandt dus wel op het mb, maar beeld ho maar. Niet met on board kaart en niet met grafische kaart.
 • Er is geen kant en klare oplossing voor dit soort zaken. Je zult toch moeten zoeken. Begin bij het geheugen zou ik zeggen. Alle voorgaande zaken heb je zelf al geprobeerd
 • geheugen er ook al uitgehaal. Maar als het lampje op het mb brandt, wil dat zeggen dat het mb niet stuk is of heeft het een niet met het ander te maken?
 • Er zitten gemiddeld 730 miljoen transistoren op een moederbord. Dus dat het lampje brand zegt niets. Het kan ook je HD zijn die de geest heeft gegeven. en ook je voeding. Het kunnen 1000 en 1 dingen zijn. Je moet dus bij 0 beginnen.
 • ok, bedankt, hd, grafische kaart, geheugen is goed. (getest). Begin te vrezen voor het moederbord. Blijft voor mij de vraag hoe het kan na een keer opstarten, spontaan de geest gegeven?
 • Tsja…. als we dat wisten :lol: Heb je trouwens wel alles los gekoppeld van de pc? zoals de usb stick er uit? geen overbodige andere dingen? zorg dat alleen je toetsenbord, muis en monitor aangesloten is
 • Reset je BIOS - is een jumpertje op je mobo, deze activeren en dan deactiveren.

  Probeer het dan.
  Zoals ik je topic heb gelezen, LEES EERST de MANUAL van je Mobo hoe je de bios reset. Er is ook een kans dat er een stukje staat als je BIOS Flash verkeerd gaat. ZO ja neem die dan ook door
 • [quote:c03c35da99="edske"]Heb de batterij er ook al uitgehaald (aan/uit knop ingedruk gehouden), de jumper bij de batterij ook al tijdelijk omgezet[/quote:c03c35da99] hebt ie al gedaan he :wink:
 • Het zou wel raar zijn dat er een BIOS update heeft plaatsgevonden, als deze de update op de USB-stick niet ziet. Om de USB-stick te zien moet deze FAT16 of FAT32 zijn geformatteerd. Ook moet deze al zijn ingeplugd, op het moment dat de PC wordt ingeschakeld. Als je dan naar het BIOS gaat, zou deze de bestanden op de USB-stick moeten zien.

  Of de BIOS update nodig was, gaat dit topic zo te zien niet over. Als ik zo check op de site van Asus, dan zie ik dat de laatste BIOS update van 2008.08.25 is. Die van 2010.07.15 is een Bèta versie. Mocht het toch fout gegaan bij het BIOS flashen, dan heeft dat moederbord toch ASUS CrashFreeBIOS2. Check de manual voor meer info.

  Als het om een hardware probleem gaat, zou je kunnen kijken of je het kunt verhelpen via deze PC Troubleshooting Manual hyperlink.
 • De usb stick is geformatteerd op fat 32. Heb alle apparatuur al afgekoppeld gehad incl. voeding etc. maar ik krijg alleen maar zwart beeld.
  Dus ik vermoed nav de tips het moederbord.
  Ook de manual doorgenomen uiteraard, maar de tips die daar in staan, kunnen mij ook niet helpen aan beeld.
 • dus dit heb je ook al geproberd?

  in het manual:

  2.1.6. asus crash free bios

  daar kun je de bios mee repareren

  maar het kan zijn dat het systeem niet meer zover komt….

  succes.
 • Nee helaas, zover kom ik inderdaad niet meer. De cd truc heb ik al geprobeerd. Mijn vraag is nu nog wel: hoe zou zoiets kunnen komen??
 • [quote:322cf7afbc="edske"]Mijn vraag is nu nog wel: hoe zou zoiets kunnen komen??[/quote:322cf7afbc]Da's vragen hoe het komt dat iets kapot gaat? :lol: Verzin maar wat, Dat kan niemand je vertellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.